Bouw jij mee aan Bedum?

Haren - Het Groninger Landschap organiseert in april 2022 én met Pasen weer een breed scala aan leuke activiteiten. Hieronder vindt u ze, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden.

Molen Bovenrijge Marco Glastra Het Groninger Landschap
Molen-Bovenrijge - Foto Marco Glastra

9 april: Wereldrecord molens draaien! Nederland telt ruim 1200 molens en op deze dag gaan ze proberen allen tegelijk te draaien. Dit ter ere van het Jaar van de Molenaar 2022. In de ochtend tussen 11 - 12 uur draaien ze allemaal tegelijk, zo ook ALLE molens van Het Groninger Landschap.

Start om 11.00 uur bij alle molens van Het Groninger Landschap. Welke dat zijn is te vinden op onze website.

Ennemaborg Ron Buist Het Groninger Landschap
Ennemaborg - Foto Ron Buist

10 april Midwolda: Stinzenplanten rond de Ennemaborg. Een speciale wandeling over het landgoed van de Ennemaborg langs de bloeiende stinzenplanten. Als het voorjaarsweer meezit zullen om deze tijd de meeste soorten in volle bloei staan. Gidsen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over deze mooie voorjaarsbloeiers.

Start om 13.00 vanaf de Ennemaborg te Midwolda. De afstand is 3 km. Deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie.

10 april Reitdiep: Speuren naar bodemdiertjes en kriebelbeestjes. Wat gaan we allemaal vinden? Met de loep op zoek naar kleine beestjes in het Reitdiep, super leuk voor kinderen! 

Start om 14.00 uur Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk te Groningen. Aanmelden is noodzakelijk, wees er snel bij want vol=vol, deelname is gratis. 

Bourtange Marleen Annema Het Groninger Landschap
Bourtange - Foto Marleen Annema

18 april Bourtange: Vogelwandeling met eieren zoeken. Lekkere stevige schoenen aan en lopen door de velden bij Bourtange op zoek naar vogels en eieren want de paashaas heeft speciaal eieren verstopt die gezocht kunnen worden. Leuk voor kinderen! 

Start 10.00 uur in de vesting bij museum Terra Mora. Stevige schoenen is wel aan te raden de wandeling is 3 km lang en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Klik hier voor meer informatie.

18 april Midwolda: Speurtocht naar eieren m.b.v. GPS. Voor Tweede Paasdag een leuke puzzeltocht met GPS voor het hele gezin. Voor elk gevonden ei ontvang je een code en met alle codes samen vind je de weg terug naar het eindpunt van de speurtocht.

Start 13.00 uur vanaf de Ennemaborg te Midwolda. Neem verrekijker mee en laarzen aan in het bos is wel fijn. De route is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Prijzen: beschemers € 5 / niet beschemers € 7,50 / kinderen tot 12 jaar gratis.

Klik hier voor meer informatie.

 ~~~

Graag tot ziens in het Groninger landschap!

Facebook TwitterLinkedin
­