Bouw jij mee aan Bedum ?

Kerstwandeling met een verhaal Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap organiseert in de maand DECEMBER nog een aantal leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden. 

26 december: Kerstwandeling landgoed Ennemaborg. In deze tijd van het jaar lijkt het landgoed er stilletjes bij te liggen, maar er zijn in het winterse landschap nog veel zaken te ontdekken die te maken hebben met overleven van de winter en het voorbereiden op een nieuwe lente. Brandende vuurkorven en “De Gieselbarg Bloazers” uit Veele verwelkomen u.

Start om 13.00 uur in Bezoekerscentrum Ennemaborg (Koetshuis) te Midwolda. Het is verstandig om stevige waterdichte schoenen te dragen. Deelname is gratis. 

Kerstwandeling landgoed Ennemaborg Het Groninger Landschap

27 december: KerstvloedwandelingDe kerstvloed van 1717 trof de noordkust van Nederland, Duitsland en Denemarken. In totaal verdronken 14.000 mensen, waarvan 2.276 in de provincie Groningen. Deze kerstvloedwandeling leidt u langs een aantal historische plekken. De tocht, onder leiding van een gids van Bezoekerscentrum Waddenkust, eindigt in molen De Vier Winden, waar warme kwast en koek klaar staan.

Start om 14.00 uur vanaf het Bezoekerscentrum Waddenkust te Pieterburen. Het is verstandig om stevige waterdichte schoenen te dragen. Prijs voor beschermers en kinderen tot 12 jaar € 1,50 / niet beschermers € 3,50

Kerstvloedwandeling Het Groninger Landschap

28 december: Help de vogels de winter door! We gaan deze middag verschillende soorten vetbollen maken voor onze gevleugelde vrienden. Als het streng vriest verliest een vogeltje wel 10% van zijn lichaamsgewicht, dus kan hij wel een beetje hulp gebruiken met wat extra zaadjes en vet. Iedereen krijgt een gratis vogelhuisje waar je thuis de vetbollen aan kan ophangen. Verder gaan we een leuke mobiel maken met schelpen voor in je slaapkamer.

Start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg te Termunten. Het is voor basisschoolleerlingen en deelname is gratis. Aanmelden kan via onze website. 

Help de vogels de winter door Het Groninger Landschap

28 december: Kerstwandeling met een verhaalWe gaan dit jaar nog één keer een uitstapje maken over ons Historisch Landgoed de Coendersborg. Gidsen vertellen daarbij over de geschiedenis van dit gebied en over de natuur in deze winterrust periode. Ergens onderweg worden we verrast door een lid van de club “kom op verhoal”. Zij gaat ons een verhaal vertellen in de streektaal van het Westerkwartier. Een leuk extraatje tijdens deze laatste wandeling in 2022.

Start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Coendersborg te Nuis. Het kan vies en nat zijn in het bos dus waterdichte stevige schoenen is wel aan te raden. De tocht is zo'n 4 km lang. Prijs voor beschemers en € 2,50 en niet beschemers betalen € 3,50. Kinderen tot 12 jaar betalen € 1,00

~~~~~

Tot ziens in het Groninger landschap.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­