Bouw jij mee aan Bedum?

Evenement trekt 5.000 bezoekers.

Bedum moest er drie jaar op wachten. Het Bedrijvenvoetbal, het grootste evenement van Bedum. Op 1 en 2 juli was het zover. De 31ste editie op een zonovergoten sportpark in Bedum. Veertig bedrijventeams, 500 voetballers, 96 wedstrijden met veel publiek, een ondernemersavond, twee uitverkochte feestavonden. Sporthal De Beemden trilde op haar grondvesten. Sportiviteit en gezelligheid vervlochten in een beproefd concept. Bedum liet zich weer van haar allerbeste kant zien. Ook de bekendste Bedumer was van de partij: Arjen Robben.

Bedrijvenvoetbal is Bedum op zn best

Petra Makkes is een gelukkig voorzitter: “Ik ben zo ongelofelijk trots. Op onze vrijwilligers, sponsoren en op alle bezoekers. Zo veel mensen op de been, vanuit heel Nederland komen oud Bedumers hiervoor een weekend naar hun geboortegrond, jong en oud, louter lachende gezichten, twee keer 1.100 man in de feestzaal zonder incidenten, iedereen denkt om elkaar. En we bedruipen ons helemaal zelf. De organisatie staat als een huis. Het was voor mij de eerste keer in de rol van voorzitter, maar wat heb ik genoten van de gemoedelijke dorpssfeer.”

Bij het voetbaltoernooi werd dit jaar noodgedwongen alleen wedstrijdjes op een half veld gespeeld (7x7). Omdat er een extra kunstgrasveld in Bedum wordt aangelegd waren niet alle velden beschikbaar. Petra Makkes: “Uit de nood is een deugd ontstaan. Alle wedstrijden waren dicht bij elkaar, spelers en publiek hoefden niet ver te lopen om van de ene wedstrijd naar de andere te gaan. En er waren geen noemenswaardige blessures. We krijgen heel veel positieve reacties op de 7x7 formule.”

Van Dijken Verf en Vloeren/Onderdelenhuis.nl won. In de finale versloegen zij JAHEKO met 2-1 onder leiding van scheidsrechter Jan Swart die voor de 25ste keer floot bij het Bedrijvenvoetbal. In het team van sponsor Alfred van Dijken speelden meerdere oud profs. Ook Arjen Robben was gestrikt. De organisatie gaf geen ruchtbaarheid aan de deelname van Arjen Robben, zodat hij zich ongestoord over het complex kon bewegen. Tijdens de poulewedstrijden liet Arjen zien dat hij nog steeds van wereldklasse is. In de finale ontbrak Arjen maar zijn collega’s bezorgden Van Dijken Verf en Vloeren/Onderdelenhuis.nl de winst.

Bij de Dames ging de overwinning naar Groenvoorziening AJ van der Werf, het team van ondernemer Rob van der Werf. Zij bleven het team van Van Bruggen Verhuur op doelsaldo nipt voor. De bokaal bij de Heren 40+ ging voor de derde achtereenvolgende keer naar Problicity, het team van sponsor Gert Jan Hageman. Sportiviteit wordt in Bedum ook beloond. Groendijk Metselwerken (heren), Van Bruggen Verhuur (dames) en Groefsema Schilders (40+) ontvingen de fairplay cup.

Het bedrijvenvoetbal wordt altijd afgesloten met feest. Op de vrijdagavond was er een Hollandse avond met optredens van The Great Piano’s, Jannes en Burdy. Op de zaterdag volgden optredens van de partyband Black Tie Monkey Squad, Mental Theo en Alice DJ.

Facebook TwitterLinkedin
­