Charlotte Nijs over de impact van je stem op Binnenhof Online

Is strategisch stemmen slimmer dan stemmen met je hart? Hoeveel stemmen heeft een partij nodig om een zetel in de kamer te behalen? En wat is de impact van JOUW stem? In de virtuele tour ‘Wat gebeurt er met jouw stem?’ op binnenhofonline.nl geeft politiek verslaggever en journalist Charlotte Nijs je een opfriscursus over de Nederlandse democratie.

Met het oog op de verkiezingen op 17 maart neemt Charlotte je in een digitale audio-en videotour van vier episodes mee door verschillende virtuele ruimtes op het Binnenhof, waaronder de Tweede Kamer en het Torentje. Daar legt ze je helder uit hoe het reilt en zeilt op het Binnenhof en waarvoor je nu eigenlijk je stem uitbrengt. In de tour lijkt het soms alsof je zelf op Het Binnenhof staat, doordat de belangrijkste binnen- en buitenruimtes in high-res 360 graden zijn gefotografeerd. Hierdoor is het mogelijk om op locatie tot op detailniveau in te zoomen.

Ga naar www.binnenhofonline.nl en kies Charlotte Nijs als gids.

Naast de tour met Charlotte kun je ook zelfstandig ronddwalen op het virtuele Binnenhof. Niet alleen bekende ruimtes als de Eerste en Tweede Kamer zijn in 360 graden te bekijken, maar ook kamers die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals het Mary Stuart Kabinet, het Kabinet Willem V en de Handelingenkamer. Bewonder de kunstwerken in deze kamers en laat je leiden door de interactieve tour met Alexander Pechtold over kunst op het Binnenhof.
 
Daarnaast is binnenhofonline.nl verrijkt met een digitale tour speciaal voor het onderwijs o.l.v. presentator Maurice Lede, en een interactieve schoolplaat van de Tweede Kamer met daarin educatieve video’s en spelelementen. Een samenwerking tussen ProDemos en Schooltv.nl.
 
Binnenhofonline.nl is ontwikkeld met design & innovatiebureau IN10 uit Rotterdam.

Facebook TwitterLinkedin
­