Bouw jij mee aan Bedum ?

Image
Duurzaamheid - Wordt u energiecoach?

De gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier zijn op zoek naar inwoners die energiecoach willen worden. Energiecoaches zijn vrijwilligers die huiseigenaren onafhankelijk advies geven over hoe hun woning energiezuiniger kan worden gemaakt. De coaches krijgen een vrijwilligersvergoeding van 100 euro per maand. De gemeenten werken hierin samen met de Groninger Energiekoepel.

Energiecoaches wijzen huiseigenaren op de eerste stappen die ze kunnen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. De huiseigenaren hebben zich voor het advies van tevoren aangemeld. Training Toekomstige energiecoaches krijgen na aanmelding een training aangeboden. De trainingen beginnen op 18 februari en 2 maart. Voorkennis is geen vereiste; interesse in energiebesparing wel! Tot augustus van dit jaar geven de energiecoaches per week ongeveer drie online of telefonische energieadviezen. De coaches kunnen zelf aangeven wanneer ze beschikbaar zijn.

Contact

Wilt u als inwoner van de gemeente Het Hogeland energiecoach worden? Meer informatie vindt u op de website van de Groninger Energiekoepel: www.grek.nl . Aanmelden kan daar ook.

Facebook TwitterLinkedin
­