Gemeente Het Hogeland geeft extra geld voor onderhoud jeugdsozen en dorpshuizen

Dorpshuizen en jeugdsozen met een eigen gebouw kunnen eenmalig extra geld van de gemeente Het Hogeland krijgen voor het onderhoud. De gemeenteraad heeft hiervoor een geld beschikbaar gesteld. Per dorpshuis of jeugdsoos is € 5.000,- beschikbaar.

Corona

Dorpshuizen en jeugdsozen moesten door corona de deuren sluiten. De kosten voor onderhoud liepen ondanks de sluiting wel gewoon door. Jeugdsozen en dorpshuizen moesten hierdoor vaak gebruik maken van op hun eigen reserves.

Het extra geld kunnen dorpshuizen en jeugdsozen met een eigen pand gebruiken om het onderhoud te betalen. Het gaat om dorpshuizen en jeugdsozen die een eigen gebouw hebben.

Belangrijke plek van ontmoeting

“Dorpshuizen en jeugdsozen zijn een belangrijke plek van ontmoeting voor onze inwoners. Ik ben blij dat we ze met deze subsidie kunnen steunen”, aldus wethouder Mariëtte de Visser.

Makkelijk

Jeugdsozen en dorpshuizen met een eigen pand ontvangen in februari een brief van de gemeente. Indien ze het extra geld willen ontvangen, kunnen ze hiervoor een aanvraag doen via het aanvraagformulier dat ze ook ontvangen. Gemeente Het Hogeland wil het de aanvragers zo makkelijk mogen maken.

Facebook TwitterLinkedin
­