Bouw jij mee aan Bedum ?

3 tips voor een gezonde en hygiënische werkplek

Een gezonde en hygiënische werkplek is een absolute must om jouw taken goed uit te kunnen voeren. Helaas zien we dat de hygiëne in veel bedrijven nog wel te wensen overlaat. Terwijl jij hard aan het werk bent, ontstaat er steeds meer stof in de hoek van de kamer. Misschien ziet je werkplek er op het oog heel netjes uit, maar er liggen ondertussen heel wat bacteriën op de loer. Onzichtbare ziektekiemen die jouw werkplek kunnen transformeren in een ongezonde omgeving. 

Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe creëer je een hygiënische en bovenal gezonde werkplek? We geven drie tips.

Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in 

Feit blijft dat je wel heel graag meer tijd in de schoonmaak van jouw bedrijf wil investeren, maar dat dit vaak niet mogelijk is. Hoe kun je meer tijd in het schoonmaken stoppen als je ook nog zoveel andere taken hebt? De schoonmaak moet toch geen gevolgen hebben voor jouw tijd met de klant? 

Dat klopt. Daarom kiezen ook steeds meer bedrijven ervoor om professionele schoonmakers in te huren. Schoonmaakbedrijf Groningen beschikt over een groot team van professionele schoonmakers. Deze weten stuk voor stuk hoe ze een bedrijfspand efficiënt kunnen schoonmaken. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar.

Het fijne is dat je met behulp van een schoonmaakbedrijf zeker weet dat de werkomgeving er altijd goed uitziet. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van je medewerkers, maar heeft ook positieve gevolgen voor de productiviteit en het imago van jouw bedrijf.

Geef iedereen een taak 

Kantoren schoonmaken is niet al te lastig, maar het kan wel veel tijd in beslag nemen. Die tijd heb je vaak niet. Je wilt je bezighouden met de taken binnen het bedrijf. Klanten te woord staan en je werk goed uitvoeren. Dat is niet mogelijk als je ondertussen alleen maar aan het schoonmaken bent. Daarom is het belangrijk om de taken goed te verdelen. Je werkt er samen, dus dan is het vanzelfsprekend dat ook iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. 

Probeer daarom wekelijks of maandelijks een schoonmaakrooster op te stellen. Maak hierbij ook een aftekenlijst. Zo weet je zeker dat iedereen ook daadwerkelijk iets gedaan heeft en weet je daarnaast ook wie je kunt aanspreken als een bepaalde taak niet (goed) is gedaan. 

Extra aandacht in de herfst en winter 

Als de R weer in de maand is, zien we dat mensen weer sneller ziek worden. Steeds vaker hoor je mensen snotteren en voordat je het weet vliegen de ziektekiemen je om de oren. De kans is dan groot dat een deel van je medewerkers uit zal vallen. Met een beetje pech wordt deze groep zo groot, dat het bedrijf niet meer effectief kan werken. Daarom is het belangrijk om juist inde herfst en de winter extra aandacht aan de hygiëne te besteden. We hebben inmiddels wel leer getrokken uit de pandemie en weten hoe belangrijk goede hygiëne is om de verspreiding van virussen te vertragen. 

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­