Borstvergroting met eigen vet als alternatief van implantaten ?

De borstvergroting met implantaten is de afgelopen jaren niet altijd even positief in het nieuws geweest. Toch dromen nog steeds veel dames van een grotere boezem. Dat heeft gezorgd voor een toename in populariteit van de borstvergroting met eigen vet. Wat is het, hoe gaat het in zijn werk en wanneer kies je voor welke ingreep?

Natuurlijke borstvergroting met lipofilling

Een borstvergroting met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Hierbij wordt er vet uit andere delen van het lichaam gehaald, bijvoorbeeld de benen, heupen of buik. Dit vet wordt vervolgens ontdaan van vloeistoffen zoals bloed en ook van beschadigde cellen. Zo blijven er gezonde cellen over. Deze worden vervolgens geïnjecteerd in de borsten.

Met deze natuurlijke manier van borsten vergroten kan de cupmaat één maat vergroot worden. Tevens komt deze techniek goed van pas wanneer de ene borst net iets groter is dan de andere. Dat komt overigens vaker voor bij vrouwen en is een normale anatomische ontwikkeling. Niets om je zorgen over te maken, tenzij het verschil plotseling optreedt, dan is een bezoekje aan de huisarts aan te raden (kan duiden op borstkanker).

Veilige implantaten, is dat mogelijk?

Zou je toch liever je borsten met meerdere cupmaten willen laten vergroten? Met lipofilling is het niet mogelijk om bijvoorbeeld van cup A naar cup D te gaan, dan is een borstvergroting met implantaten noodzakelijk.

Wellness Kliniek, aanbieder van zowel borstvergrotingen met implantaten als met eigen vet geeft aan: ‘welke techniek je ook kiest, het is sowieso belangrijk dat je de ingreep laat uitvoeren bij een veilige, gevestigde en transparante kliniek, waar gespecialiseerde chirurgen zijn. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van de veiligste implantaten op de markt, waaronder die van Natrelle, Mentor, Motiva en Arion. Er is niet één beste merk in het algemeen, maar wel een beste merk voor jouw lichaam. De consulterend arts zal daarom altijd per persoon bekijken wat veilige mogelijkheden zijn.’

Kies altijd voor een transparante en veilige kliniek

Ook als het gaat om een natuurlijke borstvergroting is het belangrijk om te kiezen voor een veilige kliniek, zo geeft de kliniek aan. Logisch natuurlijk, maar het is van uiterst belang dat het vet op de juiste manier gezuiverd wordt en dat beschadigde cellen uit het huidige vet worden verwijderd. ‘Iedere borstoperatie is in principe veilig, mits er goed is gekeken naar wat bij jouw lichaam past en de ingreep op de juiste manier wordt uitgevoerd’, zo sluit Wellness Kliniek af.

Lipofilling steeds bekender, maar niets nieuws

Wat nog interessant is om te weten is dat de techniek lipofilling, oftewel vetweefseltransplantatie, al in 1974 bedacht werd. Pas vanaf het jaar 2000 werd de techniek steeds populairder en vaker aangeboden bij klinieken om het lichaam ‘mooier te maken’ (dus niet naar aanleiding van reconstructie van het lichaam).

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om lipofilling aan het gezicht te laten doen. Natuurlijke fillers, waarbij rimpels opgevuld kunnen worden, lippen en jukbeenderen geaccentueerd kunnen worden en waarmee zelfs de neus lichtelijk gecorrigeerd kan worden. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­