Bouw jij mee aan Bedum?

De beste wandelervaring in Bedum

Vakantie vieren in de natuur helpt je om stress te verlichten. In dit geval is wandelen een van de beste buitenactiviteiten. Het dragen van wollen wandelsokken, goede schoenen en comfortabele uitrusting is een van de vereisten. Daarnaast moet je de perfecte wandelroutes kiezen. Dus, waar zijn ze? Bedum heeft een aantal aanbevolen routes voor beginners en ervaren wandelaars. Je kunt bijvoorbeeld de pelgrimswandeling bezoeken, die niet zo moeilijk is. Andere goede routes om te verkennen zijn langs Winsum, Bedum, Onderdendam en nog veel meer. Bedum is geschikt voor buitenactiviteiten en veel toeristen bezoeken het dan ook om te wandelen.

Over Bedum

Veel mensen kennen Bedum misschien niet. De voormalige gemeente Bedum is een van de bekendste toeristische attracties in Groningen. De gemeente Bedum is gefuseerd met Winsum, Eemsmond en De Marne. Het dorp Bedum is een forensendorp van de stad Groningen. Bedum ligt in het noordoosten van Nederland, dicht bij de Waddenzee en is het grootste dorp van de nieuwe gemeente Het Hogeland.  Deze regio staat niet alleen bekend om zijn wandelroutes en de start van Het Pieterpad, maar heeft ook andere attracties, waaronder de scheve toren, bedevaartsplaats van de Heilige Walfridus, pubs en lokale supermarkten. Je kunt hier slaapsokken voor heren kopen.

Bedum - Onderwierum - Winsum Wandelroute

Na het kopen van slaapsokken voor dames in de plaatselijke supermarkt, moet je genieten van diverse buitenactiviteiten. Wandelen bij Wandelroute Bedum - Onderwierum - Winsum is dan de beste keuze. De lengte is 14,22 km en is gemakkelijk tot gemiddeld. Deze route is dus geschikt voor iedereen, ook voor beginners en ervaren wandelaars. Je zult tijdens het wandelen tal van oriëntatiepunten tegenkomen, zoals boerderijen, een klein gehucht, een historische begraafplaats en nog veel meer. Langs de route vind je echter geen horeca. Neem dus je eigen eten en drinken mee!

Stadswandeling langs historische gebouwen

Iedereen kan ook genieten van een stadswandeling “Hofjes & gasthuizen” in Groningen. Groningen ligt op slechts enkele kilometers van Bedum. Je kan parkeren in de parkeergarage Boterdiep. Deze rondwandeling leidt je vervolgens langs tientallen gasthuizen, stiltes en historische vormen van naastenliefde in de stad. Afgezien van deze prachtige huizen en hofjes, zijn er andere bezienswaardigheden, waaronder de Akerk, Het Groninger Museum, de Martinitoren, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en nog veel meer.

Bedum hardlooptochten

Wandelen is leuk, maar de Bedumer hardloopevenement Sjouwen door Beem is uniek. Je kan deelnemen aan deze activiteit met andere mensen. Het is een recreatief evenement, er is dus geen tijdsregistratie. Enkele locaties die tijdens de route bezocht worden: het Wilhelminahuis, de sporthal de Beemden, raadzaal van de gemeente en men loopt door de historische Walfriduskerk.

Regionale specialiteiten eten na een trektocht

Genieten van buitenactiviteiten is leuk omdat je dicht bij de natuur kunt komen, terwijl stadswandelingen en hardlooptochten je helpen om culturele gebouwen te verkennen. De kans om lokaal eten te eten in Bedum mag je echter niet missen. De meeste voedingsmiddelen in deze regio zijn vergelijkbaar met die van de regio Groningen. Zo is het eten van Eierball of lokale eggball een must. Dit culturele erfgoed smaakt goed en heeft een unieke textuur. Wat nog meer? Je kunt genieten van mosterdsoep, poffert en nog veel meer.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­