Kunstgras ideaal en waterdoorlatend

Waterdoorlatend kunstgras als oplossing voor je tuin

Vervang je gazon of klinkers door waterdoorlatend kunstgras voor een waterproof tuin die tegen elke hoosbui bestand is.

Waarom kiezen voor waterdoorlatend kunstgras?

De laatste jaren zijn de weersomstandigheden in ons land steeds extremer geworden: periodes van droogte in de zomer worden afgewisseld met hoosbuien in de herfst en winter. Een mooi gazon kan gemakkelijk verdorren, terwijl tijdens nattere periodes de grond het water niet meer goed aankan. Kunstgras kan uitstekend tegen droogte en voert tegelijkertijd het water van iedere regenbui af.

Kunstgras laten installeren

Kunstgras is voorzien van minuscule gaatjes waardoor water eenvoudig weg kan lopen. Kies je daarnaast voor de juiste ondergrond, dan kan het water wat bij extreme weersomstandigheden niet direct wordt afgevoerd tijdelijk worden opgeslagen in de grasmat. Dit loopt dan later geleidelijk de grond in. Bij een juiste installatie van het kunstgras is de grasmat waterdoorlatend. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van een geschikte ondergrond, het kunstgras op juiste wijze geplaatst wordt en de bestrating in het gazon afwatert.

Andere voordelen van kunstgras in je tuin

Natuurlijk is de drainage niet het enige voordeel van kunstgras. Zo heb je altijd een groen gazon dat eenvoudig te onderhouden is. We zetten de andere voordelen voor je op een rij:

Een altijd groen gazon

Waar echt gras plaatselijk bruine plekken kan vertonen bij droogte of kou, is jouw kunstgras gazon altijd groen. Met kunstgras ziet jouw gazon er altijd uit om door een ringetje te halen. Bovendien heeft kunstgras tegenwoordig een natuurgetrouwe uitstraling en behoort een onnatuurlijke glans tot het verleden. Zo is jouw kunstgrasmat straks niet van echt te onderscheiden.

Weinig onderhoud

Bestaat een groot deel van je tuin uit een gazon, dan kost het onderhoud hiervan vaak veel tijd. Het moet regelmatig gemaaid worden, onkruid moet worden verwijderd en mos bestreden. Om over sproeien in de zomer nog maar te zwijgen. Maak je gebruik van kunstgras, dan hoef je al deze klusjes niet te doen. Bovendien bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld dankzij het lage onderhoud.

Spelen zonder een kaal gazon

Spelen je kinderen graag buiten maar wil je geen kaal gazon? Door voor kunstgras te kiezen krijg je geen kale of modderige plekken in je gazon en wordt er geen gras mee naar binnen gelopen. Let er wel even op welk kunstgras het meest geschikt is om op te spelen en laat je hierover adviseren.

Zeg nee tegen ongedierte

In de zomer lig je waarschijnlijk graag in het gras van de zon te genieten. Maar al gauw zijn daar de beestjes die over je voeten of langs je glas omhoog kruipen. Mieren, torretjes en andere diertjes houden zich graag op in je grasmat. In het geval van kunstgras heb je een stuk minder last van beestjes, waardoor je heerlijk in de zon op je gazon kunt liggen.

Zie jij ook de voordelen van een gazon van kunstgras in? Bekijk dan de mogelijkheden met betrekking tot kunstgras in jouw tuin, of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij voorzien je graag van het juiste advies voor jouw tuin, want wie wil er nou geen perfecte kunstgras tuin.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­