Bouw jij mee aan Bedum?

Oud en nieuw komen samen in je interieur industriële boekenkast sendarmedia

Er was een tijd, in het vorige decennium, dat veel mensen zijn boeken wegdeden omdat 'alles toch digitaal te lezen was' en 'ze maar in de weg stonden'. Zo erg staan boeken echter niet in de weg als je ze in een boekenkast zet. Maar belangrijker: met het weghalen van je boeken haal je ook een deel van jezelf uit je interieur. Koop ze zo nodig opnieuw en stal ze uit!

Smaakvolle boekenkast

Al die boeken, zelf gekocht of cadeau gekregen, zeggen iets over wie er in een huis wonen. Het zijn persoonlijke herinneringen of naslagwerken waar je iets in opzoekt. Zo nu en dan pak je er een jeugdboek bij voor de broodnodige nostalgie. Het ligt dus voor de hand om boeken weer uit te stallen. Of dit nu mag van de interieurtrend-politie of niet. Zoek even op zwarte boekenkast open en kom terecht op de website van Giga Meubel voor inspiratie.

Ook geluidsdragers weer hip

Heb je niet genoeg boeken om de kast mee op te vullen, dan zijn er altijd nog geluidsdragers. Of dit ook geheel tegen de trends in is? Het lijkt erop van niet. Vinyl heeft weliswaar de troon overgenomen, maar hou die dekselse cd in de gaten: jongeren schaffen deze namelijk weer aan omdat ze iets in handen willen hebben. De ouderwetse muziekbeleving trekt dus weer jongeren aan. Hoe dan ook zijn cd's en platen ook opvallende mooie items die iets over jouw smaak vertellen.

Gezellig-rommelige prullaria

Beeldjes, antiek, poppetjes, fotolijstjes, er zijn nog veel meer prullaria om in je nieuwe kast uit te stallen. De een vindt het te rommelig en gebruikt liever de volledige beschikbare ruimte in zo'n boekenkast, de ander houdt van ruimtelijkheid en afwisseling. Maar het zijn dus niet louter boeken en geluidsdragers die je hier neerzet. En ook hier geldt: of het nu mag of niet, als jij van gezellig-rommelig houdt, maak het dan gezellig-rommelig!

Metaal en hout als landelijk-industrieel contrast

Op de website van Giga Meubel zie je tevens hoe mooi zwart metaal en hout de traditionele combinatie van landelijk en industrieel in ere houden. Hetgeen in de kast staat, zorgt voor nog meer contrasten. Bij elkaar straalt het geheel een en al warmte uit. Overigens zijn er voor degenen die liever alles achter deuren opgeruimd willen zien, ook diverse gesloten boekenkasten verkrijgbaar. Waar je bijvoorbeeld ook een deel van het servies in kwijt kunt.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­