Tips om een houten kerstboom te versieren

Een kerstboom hoort bij kerst. Daarom halen veel Nederlanders zo’n boom in huis in aanloop naar de kerstdagen. Vroeger ging het vaak om een echt boom, maar tegenwoordig zien we steeds vaker alternatieven. Zo staat er in menig huiskamer inmiddels een kunstkerstboom. Daarnaast ruilen meer en meer mensen hun echte kerstboom in voor een houten kerstboom. Niet gek, want deze kerstboom kun je ieder jaar opnieuw gebruiken. Toch is niet iedereen direct overtuigd. Dit komt onder meer doordat men denkt dat een houten kerstboom niet of slecht versierd kan worden.  Zonde, want dit is namelijk niet het geval. Om jou te overtuigen, vertellen wij je in deze tekst hoe je een houten kerstboom kunt versieren.

Koop een boom die je kunt versieren

Doordat houten kerstbomen aan populariteit winnen, zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Helaas denken veel mensen al snel aan een boom die is gemaakt van een paar steigerplanken. Zo’n boom is inderdaad lastig te versieren. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg houten kerstbomen die je wel kunt versieren. Kijk maar eens op houtenkerstboom.com. Hier kom je onder meer de Yelka en Spira houten kerstboom tegen. Deze kerstbomen van hout kun je gelukkig wel goed versieren.

Wij kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt waarom je deze houten kerstbomen wel goed kunt versieren. Dit komt door de opbouw van deze bomen. Een Yelka houten kerstboom is opgebouwd uit een aantal losse houten balkjes. Deze kun je allemaal in een andere richting laten wijzen, waardoor je aan ieder balkje iets leuks kunt hangen. Laat je de balkjes inderdaad allemaal in een ander richting wijzen? Dan kun je er bovendien makkelijk slingers en verlichting omheen wikkelen. Hierdoor is het niet bepaald lastig om zo’n houten kerstboom te versieren.

Wat voor de Yelka houten kerstboom geldt, geldt ook voor de Spira houten kerstboom. Deze kun je namelijk ook makkelijk versieren. Denk overigens niet dat deze bomen hetzelfde zijn. Nee, want de Spira bestaat namelijk niet uit losse houten balkjes. Nee, deze boom heeft een spiraalvorm. De spiraal zit bovenin aan de basis vast en wordt naar beneden toe steeds breder. Hierdoor krijgt jouw kerstboom volume. Aan de spiraalvorm kun je allerlei kerstversieringen hangen, zoals kerstballen, slingers en lampjes. Met een Spira houten kerstboom haal je dus wel degelijk sfeer in huis.

Hoe versier je een houten kerstboom?

Je weet inmiddels dat bepaalde houten kerstbomen goed versierd kunnen worden Laat je hierdoor dan ook niet weerhouden om zo’n boom te kopen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan wil je misschien eerst nog weten hoe je een houten kerstboom versiert. Dit hangt af van het soort boom dat je koopt. Hierboven haalden we de belangrijkste verschillen tussen de Yelka en Spira houten kerstboom al aan. Wie voor de Yelka gaat, kan kerstversiering aan de losse balkjes hangen. Bij de Spira hang je de kerstballen, slingers en lampjes juist aan de spiraalvormige rand van de boom.

Welke van de twee genoemde houten kerstbomen je ook koopt, het versieren kost je nauwelijks tijd. De versiering hangt namelijk binnen een mum van tijd. In tegenstelling tot een echte kerstboom heeft een boom van hout geen kale plekken. Hierdoor hoef je niet onnodig veel versiering te kopen om deze gaten op te vullen. Bovendien gebruik je voortaan ieder jaar dezelfde kerstboom, waardoor je precies weet hoe je hem moet versieren. Bij een echte kerstboom is het altijd maar wachten hoe de boom eruit ziet.

Kerstversiering voor kerstboom van hout

Een echte kerstboom en een kunstkerstboom worden vaak met allerlei decoratiematerialen versierd. Zo hangen veel mensen kerstballen, slingers en lampjes in de boom. Door verschillende versieringen te gebruiken, geef je jouw boom een mooie en sfeervolle uitstraling. Dergelijk kerstversiering kun je ook in een houten kerstboom hangen. Kerstballen, slingers en lampjes misstaan namelijk ook niet in een Yelka of Spira houten kerstboom.

Je kunt jouw kerstboom van hout met ‘standaard’ kerstversiering versieren, maar er is ook speciale kerstversiering voor houten kerstbomen te koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kersthangers en kerstornamenten. Deze kerstversiering leent zich uitstekend voor gebruik in de Spira of Yelka houten kerstboom. Je kunt overigens ook een piek kopen voor een houten kerstboom. Deze is – hoe kan het ook anders – ook gemaakt van hout. Als je voor dergelijke kerstversiering kiest, is er al helemaal sprake van een duurzame kerstboom.

Houten kerstboom aftuigen

Het optuigen van een houten kerstboom is een fluitje van een cent. Doordat zo’n boom geen takken en naalden heeft, hang je er binnen de kortste keren kerstballen, kersthangers, kerstornamenten, slingers en lampjes in. Na de kerstdagen wil je de boom waarschijnlijk weer opbergen. Gelukkig kost het aftuigen je eveneens weinig tijd. Je haalt de versieringen simpelweg uit de boom en bergt ze op in de doos.

Als je genoeg opbergruimte hebt in huis, kun je er ook voor kiezen om de boom met versiering en al op te bergen. Zet hem bijvoorbeeld in zijn geheel op zolder neer. Grote voordeel hiervan is dat je volgend jaar geen tijd kwijt bent aan het versieren. De versiering van vorig jaar hangt dan immers nog in de boom.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­