Bouw jij mee aan Bedum?

Zo haal je Italië in huis - vijf tips

Je eet het liefst elke dag pasta en pizza, hebt een kaart van het land vol punaises op de plekken waar je al geweest bent en spaart stiekem voor een Vespa Ape. Kortom: je bent Italofiel, Italië-gek. Niks mis mee, want het land kan ons veel leren. Hoe haal je die invloeden in huis, zodat er altijd wel iets van een vakantiegevoel te bespeuren is? Vijf tips voor de Italië-fan.

Kakelverse espresso met je koffiebonenmachine

Als ze iets goed kunnen in Italië, is het koffie zetten. Niet van die enorme bakken koffie uit de Bravilor met een filter zo groot als een zwembad, maar een verfijnd vingerhoedje espresso van de allerbeste koffiebonen, vers gemalen in je eigen koffiebonenmachine. Wat een genot. Denk trouwens aan de aloude wet: na 11:00 's morgens drink je geen cappuccino, espresso's mogen de hele dag door genuttigd worden.

Pasta draaien: ook een leuke activiteit met kinderen

Voor enkele tientjes heb je al een pastamachine in huis. Met wat eieren en bloem draai je op regenachtige zondagmiddagen hele voorraden verse spaghetti, ravioli of lasagne. Het is even oefenen, maar al snel krijg je de juiste manier te pakken. Bovendien is het een leuke activiteit voor kinderen: zo kunnen ze zien hoe hun favoriete eten tot stand komt.

Geld uitsparen met je eigen pizza-oven

Je kunt ze buiten in de tuin bouwen van steen, maar er bestaan ook kleine elektrische pizza-ovens. Het recept voor het ideale deeg haal je van een Italiaans kookblog en het resultaat is verbluffend: je zelfgemaakte pizza. Dit spaart veel geld voor bezorgpizza's uit! Met de toppings varieer je naar hartenlust, maar geniet allereerst van de eenvoud van de drie klassiekers: Margherita, Marinara en Napoletana.

Laat je inspireren door Italiaanse huizen en tuinen

De Italianen hebben een inrichting die deels op het klimaat gebaseerd is, maar veel invloeden neem je mee naar Nederland. Terracotta potten met rozemarijn, houten meubels, een plank vol kookboeken van Antonio Carluccio en Gino d'Acampo, een tv in de (woon)keuken, laat je inspireren door hun gezellig-rommelige huishoudens.

Italiaanse radio en tv

Dit kost je niets: via internet een Italiaanse tv- of radiozender aanzetten om die heerlijke sfeer in huis te halen. Zo leer je niet alleen de taal beter, maar geniet je ook van dat heerlijke gekakel dat je op vakantie zo graag op de terrassen en in de gezellige straatjes hoort. En of het nou daar of op je eigen radio of tv is: het gespreksonderwerp is 9 van de 10 keer, jawel: eten.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­