Bouw jij mee aan Bedum?

Bedum blues verslaat Celeritas-Donar na goede wedstrijd

Bedum- Zaterdag 16 april speelde het heren 1 team van Bedum Blues weer een thuiswedstrijd in sporthal De Beemden. De sporthal zat afgeladen vol met supporters die de bedumers naar de overwinning schreeuwden.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Pas na twee minuten spelen werd de eerste score in het netje gelegd. De Bedumers begonnen goed aan de wedstrijd. Onder leiding van Thomas Padje - die in het eerste kwart goed was voor tien punten - liep Bedum Blues eenvoudig weg bij Celeritas-Donar. De stadjers boden weinig weerstand en konden het tempo van de Noord-Groningers niet bijbenen. Na het eerste kwart stond 22-12 op het scorebord in het voordeel van de Bedumers.

In het tweede kwart begon Celeritas beter te spelen. De uitploeg begon meer te scoren en de verdediging stond beter. Toch lukte het niet om de achterstand om te buigen in een voorsprong, de stadjers kwamen tot op vijf punten van de Bedumers. Bedum Blues kon de aanval van Celeritas afslaan en ging met een voorsprong van zeven punten de rust in, 36-29.

De tweede helft leek meer spanning in de score te brengen. De stadjers naderden Bedum tot op 4 punten. De Bedumers kwamen echter door goed verdedigen en mooie aanvallen niet in de problemen. De score bleef in het derde kwart wat achter, maar de spanning die in de eerste helft heerste was niet weg.

In het vierde kwart was duidelijk dat de tegenstand van de stadjers gebroken was. De aanvallen liepen niet meer en verdedigend kwam de uitploeg er niet meer aan te pas. Bedum Blues kon zo weglopen tot een voorsprong van 17 punten. Toch kregen de bezoekers aan het eind van het vierde kwart het goede gevoel terug. Binnen twee minuten was de voorsprong geslonken tot onder de tien punten. Toch kwam Bedum Blues niet meer in de problemen en werd de wedstrijd gewonnen met 70-62. De laatste minuut werd rustig uitgespeeld, de winst bleef in Bedum en het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd.

Scores Bedum Blues: Thomas Padje en Yvan Zomerdijk 14, Olaf Zomerdijk 13, Marco Groefsema 11, Geoffrey Ionescu 8, Jos Hagting 6, Remi Haveman en Jarno van der Veen 2