logo dwa argo korfbal 2014

De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag de voorlaatste wedstrijd van het veldseizoen in Roden tegen koploper Noordenveld. De ploeg uit Winsum en Bedum had vooraf nog een kleine kans op lijfsbehoud, maar dan moest er worden gewonnen van de thuisploeg. Het werd al snel duidelijk dat dat niet ging lukken, want Noordenveld was oppermachtig. De kampioenskandidaat liet niets aan duidelijkheid over en won met 34-6 van DWA/Argo. Volgend seizoen zal de ploeg uit Winsum en Bedum daarom op het veld in de 3e klasse uitkomen.

Zaterdag was de ploeg van coach Leo Schuuring op enkele plekken gewijzigd. Zowel Ole Smedema als Nick Brandsma konden niet meespelen en hun plekken werden ingenomen door Sten van Dijk en A1-speler Tycho Schuuring die zijn debuut maakte in de basis. Bij de dames startte Yarin Smedema langs de kant.

Meteen vanaf het begin was duidelijk dat de koploper niet voor niks bovenaan staat. De thuisploeg combineerde veel sneller en was ontzettend effectief in de afronding van de kansen. Na tien minuten stond het al 6-0. Nadat aanvoerster Natasja Schuuring voor de 6-1 zorgde, raasde Noordenveld door naar 10-1. Het werd duidelijk dat DWA/Argo een lastige dag zou hebben. De ploeg bleef strijden, maar was een klasse minder. Bij rust was Noordenveld al 19 keer tot een treffer gekomen, terwijl de gasten er pas twee hadden gemaakt. Deze tweede treffer kwam uit handen van Tycho Schuuring die ondanks alles een verdienstelijk debuut maakte.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld niet veel anders, hoewel het bij de thuisploeg iets minder gemakkelijk ging. DWA/Argo kon ook iets beter tegenstand bieden en scoorde al in de eerste minuten drie keer. Erwin Jeuken schoot raak, terwijl Natasja Schuuring en haar neefje Tycho Schuuring beide hun tweede goal lieten aantekenen. In het restant van het duel bleef het echter eenrichtingsverkeer. Via 28-5 werd het uiteindelijk 34-6, waarbij de laatste treffer van de gasten werd gemaakt door Yvonne Schuuring.

DWA/Argo is door dit resultaat definitief gedegradeerd. Volgend seizoen zal de ploeg in de derde klasse uitkomen.

Aanstaande zaterdag komt SIOS uit Wolvega op bezoek in Winsum voor het laatste duel van het seizoen. Hoewel al duidelijk is dat die wedstrijd voor de stand niets meer uitmaakt, zal DWA/Argo nog wel gebrand zijn op revanche. De vorige keer speelde de ploeg namelijk in Wolvega geen goede wedstrijd en verloor het met 18-10. Het duel begint zaterdag om 16.15 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (2), Tycho Schuuring (2), Erwin Jeuken (1) en Yvonne Schuuring (1).

Uitslagen:

Noordenveld   - DWA/Argo           34- 6
Kinea         - Rodenburg          13-12
Udiros        - DTG                20-13
SIOS          - Oerterp/VKC        12-11

Stand:

Noordenveld       13-21
Udiros            13-19
Rodenburg         12-16
Oerterp/VKC       12-14
SIOS              13-13
Kinea             13- 8
DTG               13- 7
DWA/Argo          13- 4

Facebook TwitterLinkedin
­