Bouw jij mee aan Bedum?
Facebook TwitterLinkedin
1e RodenburgTribute festival in Leek
LEEK - Rockmuziek uit de 70’s en 80’s staat zaterdag 16 maart centraal op het 1e Rodenburg Tribute-festival in Leek.
Murder, She Rolled in Grand Theater Groningen
GRONINGEN - De Doornvogels keren weer terug naar Grand Theatre Groningen. Deze bijzondere theatergroep improviseert er voor de vierde keer op los. De Doornvogels hebben allen niet-aangeboren hersenletsel én een grote passie voor theater.
Leerdam nam besluit om Jumbo te verlaten instinctief: 'Heb iets anders nodig'
Jutta Leerdam zegt haar besluit om bij Jumbo te vertrekken weloverwogen te hebben genomen. De 25-jarige schaatsster vindt het in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2026 tijd voor een nieuwe prikkel.
Brits parlement keurt omstreden Rwanda-wet migranten goed
De controversiële plannen van de Britse regering om asielzoekers naar Rwanda te deporteren zijn goedgekeurd door het Britse parlement na een lang debat dat tot diep in de nacht duurde.
Jan Jaap van der Wal gaat na twaalf jaar weer op theatertournee in Nederland
Jan Jaap van der Wal gaat voor het eerst in twaalf jaar weer een theatertournee in Nederland doen. De 44-jarige cabaretier staat van september tot mei in de theaters met zijn voorstelling Mijn vlakke land.
Formule 1-platform Viaplay komt met flinke prijsverhoging
Viaplay verhoogt de prijs van een maandabonnement met 12,5 procent. Dat heeft de streamingdienst aan abonnees laten weten.
Geen bewijs Hamas-link, VN-organisatie voor Palestijnen moet wel neutraler
De VN-organisatie UNRWA voor Palestijnse vluchtelingen moet zich neutraler gaan opstellen. Ondanks dat Israël niet met bewijzen kwam voor een link met de Hamas-beweging, ziet een onafhankelijk groep deskundigen wel andere problemen.
Internazionale grijpt twintigste landstitel met zege op aartsrivaal AC Milan
Internazionale heeft maandag de twintigste landstitel uit de clubgeschiedenis veroverd door een 1-2-zege op aarstrivaal AC Milan. Denzel Dumfries ontsierde het feestje door een rode kaart te pakken na een opstootje in de slotfase.
Leerdam nam besluit om Jumbo te verlaten instinctief: 'Heb iets anders nodig'
Jutta Leerdam zegt haar besluit om bij Jumbo te vertrekken weloverwogen te hebben genomen. De 25-jarige schaatsster vindt het in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2026 tijd voor een nieuwe prikkel.
Historisch proces Trump van start: 'Zwijggeld voor beïnvloeding verkiezingen'
De eerste strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is maandag van start gegaan met een beschuldiging van de openbaar aanklager. Trump zou de verkiezingen van 2016 hebben beïnvloed door het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels.
VVV-Venlo ziet kans op play-offdeelname slinken door nieuwe nederlaag
VVV-Venlo heeft maandag wederom slechte zaken gedaan in de strijd om deelname aan play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Rick Kruys ging met 2-1 onderuit bij Jong AZ.
Jutta Leerdam vertrekt bij Jumbo: 'Misten overtuiging om samen succesvol te zijn'
Jutta Leerdam vertrekt na twee jaar bij Schaatsteam Jumbo. De topschaatsster en de ploeg konden geen akkoord bereiken over een nieuw contract, meldt commercieel directeur Sven Kramer maandag.
Sjors Ultee vervolgt trainersloopbaan met tweejarig contract bij TOP Oss
Sjors Ultee heeft met TOP Oss een nieuwe werkgever gevonden. De 36-jarige trainer heeft maandag een contract voor twee jaar getekend bij de Brabantse club.
Van Lienden: Staat wist heel goed dat wij winst zouden maken met mondkapjes
Dat Sywert van Lienden en zijn twee zakenpartners geld zouden verdienen aan de mondkapjesdeal, was volstrekt duidelijk bij het ministerie. Dat stelde het ondernemerstrio maandag in de rechtszaal tijdens de civiele zaak over de beruchte deal.
Milka en Douwe Egberts binnenkort terug bij Jumbo na onenigheid
De chocolade van Milka, koffie van Douwe Egberts en toetjes van Danone zijn binnenkort weer te vinden bij de Jumbo. De supermarktketen uit Veghel heeft een deal gesloten met leveranciers.
Nicolette van Dam en Bas Smit klagen Coca-Cola voor 2 miljoen euro aan
Nicolette van Dam en Bas Smit willen 2 miljoen euro zien van Coca-Cola. Het stel spant een rechtszaak aan, omdat ze niet zouden zijn betaald voor promotiewerk dat ze voor het frisdrankbedrijf hebben verricht.
Little Mix-zangeressen steunen elkaars solocarrière: 'Zie ze graag winnen'
De zangeressen van girlband Little Mix volgen elkaars solocarrières op de voet. De leden van de groep, die eind 2021 aankondigde te stoppen, hebben regelmatig contact en gunnen elkaar alle goeds, vertelt zangeres Perrie Edwards aan NU.nl.
Wet die woekerhuren in vrije sector aanpakt stevent af op Kamermeerderheid
Er komt mogelijk een limiet aan woekerhuren in de vrije sector. In de Tweede Kamer lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de veelbesproken wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge nu de PVV zich positief uitlaat over het...
Woordvoerder van Facebook-moederbedrijf Meta krijgt zes jaar cel in Rusland
Meta-woordvoerder Andy Stone is in Rusland veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Hij heeft zich volgens Russische media schuldig gemaakt aan het publiekelijk verdedigen van terrorisme.
Belg bewijst dat lichaam alcohol aanmaakt en gaat vrijuit voor rijden onder invloed
Een veertigjarige man uit België is vrijgesproken voor rijden onder invloed. Dat heeft de politierechtbank in Brugge bepaald. De man lijdt namelijk aan het zogenoemde auto-brouwerijsyndroom, waarbij zijn lichaam vanzelf suiker omzet in alcohol, zo meldt de VRT.
Noorse koning Harald (87) gaat minder werken vanwege leeftijd
De Noorse koning Harald gaat het wat rustiger aan doen op werkgebied, meldt het hof. De 87-jarige vorst is sinds maandag weer aan het werk na enkele maanden ziekteverlof.
Donny Roelvink wilde bekering tot islam niet delen: 'Doe dit voor mezelf'
Donny Roelvink wilde zijn bekering tot de islam eigenlijk niet met iedereen delen. Dat zegt de realityster nadat vrijdag op sociale media een video rondging waarop te zien is dat hij de islamitische geloofsbelijdenis Sjahada uitspreekt.
Nigeriaanse schaakheld zet met 58 uur nieuw record marathonschaken neer
De Nigeriaanse schaker Tunde Onakoya heeft het record marathonschaken gebroken. Dat deed hij door 58 uur lang te schaken op Times Square in New York. De recordpoging was bedoeld om geld op te halen voor kinderonderwijs in Afrika.
De 3 Gebroeders Miedema 'Kloppend Hart' van in Pictura Groningen
GRONINGEN - Met de Fabeldieren nodigen de Gebroeders Miedema de kijker uit in hun wereld. Stap door de poort van hun verbeelding in deze fantastische verhalen.
Finale van ‘Schaatstheater Onderweg’ met orkest en koor
HOOGEVEEN - Talloze schaatsverhalen werden verteld, talloze helden passeerden de revue. Op 4 april volgt in De Tamboer de finale van ‘Schaatstheater Onderweg’, de mix van muziek en sportverhalen van de Hoogeveense jeugdvrienden Herbert Dijkstra en Jan Vayne.
Werkgroep Gastvrij Middag-Humsterland houdt thema-avond over jubileumweekend
EZINGE - Evenals twee jaar geleden heeft de Werkgroep Gastvrij Middag-Humsterland ook dit jaar weer een thema-avond voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij cultuur, recreatie en toerisme in het nationale landschap.
­