Bouw jij mee aan Bedum?

Wij mogen weer!

Nog ruim één week en dan is het zover: de dertiende editie van de Bedumer Winterloop (van 2 tot en met 4 februari). Na twee jaar Covid gaan wij dit met elkaar beleven en het belooft weer een geweldig spektakel te worden. Samen hebben wij maar één doel voor ogen en dat is: kanker de wereld uit! Alles halen wij uit de kast om het maximale bedrag bijeen te brengen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

bedumer winterloop 2023 Bedum

Zoals bekend is de Winterloop een sponsorloop waarbij iedereen kan meedoen. Want je kunt wandelen, hardlopen of een evenement bezoeken! Iedereen bepaalt zelf hoe hij of zij zich inzet voor kanker. Elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen en maakt hiervoor gebruik van de sponsorlijsten die te downloaden zijn op de website van de Bedumer Winterloop. Er is gezorgd voor een prachtig programma met voor iedere doelgroep leuke items.

Dit jaar is er een uitbreiding van de Bedumer Winterloop-wandeltocht op zaterdag 4 februari over een afstand van 5, 12,5 of 20 km. Tijdens de tochten zijn er enkele interessante en smakelijke stops gepland. De start van 20 km. is om 9.00 uur, 12,5 km. om 10.30 uur en de 5 km. om 12.00 uur. Inschrijven en de start is vanuit de feesttent op het Versplein.

Wat zeker noemenswaardig en nieuw dit jaar is, is het benefietconcert van Wilhelmina, Heman en Patrimonium. Op donderdag 2 februari spelen deze harmonie en brassbands in de Maranathakerk in Bedum om 19.30 uur. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Primera “de gele klap” of te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook nieuw zijn de bordspelletjesavond in Hotel Gemeentehuis op vrijdag 3 februari vanaf 17.00 uur. Janine en Inge van de @Pioniers zullen dit verzorgen en hun kennende zal dit weer hilarisch worden. Colourful “het Hogeland” laat u smullen van buitenlandse stamppotten op woensdag 1 februari. Voor het complete feestprogramma verwijzen wij naar de Winterloopkrant, Facebook of onze website www.bedumerwinterloop.nl   

De start op de vrijdagmiddag is voor het Doekegat Shantykoor om 14.30 uur in de feesttent en is gratis te bezoeken. Uiteraard sluiten wij af met een geweldig eindfeest. De vrijdag met een optreden van de tweemans formatie MaJa ( die voortkomt uit de band TenSpeed ) en de zaterdag met een Apres Ski feest.

Dit evenement zorgt voor verbinding en een grote saamhorigheid in ons dorp. Samen gaan wij er weer een prachtige week van maken met naar wij hopen een geweldig resultaat voor onderzoek om van kanker een chronische ziekte te maken.

Facebook TwitterLinkedin
­