Bouw jij mee aan Bedum?

courtisane van Schout bij Nacht in kerk van Zuurdijk

Schout bij Nacht presenteert op 21 augustus in de kerk van Zuurdijk: Courtisane. Een eigentijdse muziektheatervoorstelling over het leven en vooral het werk van de Franse schrijfster uit de Renaissance: Louise Labé (1524-1566). Louise was een tomboy, feministe avant-la-lettre, belle rebelle en een courtisane. Ze beschreef haar intense hunkering naar liefde in vurige sonnetten. Al vijf eeuwen inspireert zij met haar werk componisten en dichters over de hele wereld.  

Sexuele revolutie
Deze bijzondere voorstelling geeft een fascinerend inzicht in vijfhonderd jaar seksuele revolutie. Het gaf aanleiding tot tekstverklaringen binnen vakgroepen Frans en genderstudies over de hele wereld. In de dwingende composities van Robert Ramaker en Sebastiaan Wiering heeft het kerkorgel een hoofdrol. Idee en script zijn van Dio van Velden. Samen met Redmer Stamhuis en Bas Meekhof kruipt hij ín de huid van Louise Labé en ónder uw huid. Een voorstelling met opgestroopte mouwen. Brutaal, wulps, smaakvol, stoer en sexy!

Schout bij Nacht
Schout bij Nacht verraste in 2019 iedereen met de voorstelling ‘Glory glory Holelujah’ Een theatrale wandeling door de binnenstad met als onderwerp homoprostitutie.  De voorstellingen van Schout bij Nacht worden wel hilarische tragedies genoemd. Want hoe beroerd het leven ook zijn kan, er valt ontzettend veel te lachen!

De premiere van Courtisane vind plaats op Noorderzon
Na Noorderzon gaat Courtisane op tournee langs ruim twintig oude Groninger kerken. Als eerste doet Courtisane de kerk van Zuurdijk aan, op zaterdag 21 augustus, om 16 uur. Meer informatie over de inhoud van de voorstelling en de andere speeldata is te vinden op https://schoutbijnacht.nl.

Reserveren is ivm corona noodzakelijk. Dit  kan voor de voorstelling in de kerk van Zuurdijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

courtisane van Schout bij Nacht in kerk van Zuurdijk poster

Facebook TwitterLinkedin
­