Bouw jij mee aan Bedum ?

Groningse bibliotheken laten influencers aan het woord - Paraduze

Paraduze, FEMS, Koen Schobbers en Ronald. Met honderdduizenden volgers zijn deze YouTubers en Twitchers immens populair bij gamende jongeren. De Groningse bibliotheken laten deze influencers vanaf maart maandelijks aan het woord om zo jongeren en ouders mee te nemen in het ‘leven van een gamer’.

Biblionet Groningen en Impacter helpen sinds 2021 jongeren om gameavonden te organiseren in de bibliotheek van Stadskanaal. In het maandelijkse Game Café komen jongeren tussen de 14 en 23 jaar samen om te gamen en ervaringen uit te wisselen. Enkele maanden geleden is daar De Gameshow bijgekomen, een maandelijkse livestream op het YouTube-kanaal van BiebLab.

Workshops voor jongeren én ouders
In maart start het project ‘Leven van een gamer’. Maandelijks bezoekt een influencer Bibliotheek Stadskanaal en geeft er een workshop. In de workshops leren jongeren hoe ze zelf content kunnen creëren en hoe de vaardigheden die ze met gamen opdoen van pas komen in het dagelijkse leven. Tijdens het ‘Leven van een gamer’ leren jongeren hoe je gamen kan combineren met een gezond sociaal en maatschappelijk leven.

Ook voor ouders zijn er bijeenkomsten. Zo geeft op dinsdag 11 april Koen Schobbers, voormalig e-sporter, een workshop over de online wereld. Met zijn organisatie ‘Parents voor play’ wil hij ouders advies en informatie geven om de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken.

Kijk in de agenda op bieblab.nl voor alle workshops van de influencers.

Dinsdag 14 maart: Paraduze
Dinsdag 14 maart komt content creator en YouTuber Paraduze langs. Met bijna 500.000 abonnees weet Paraduze hoe het is om een succesvol Youtube kanaal te maken en onderhouden.

Deze avond schuift hij om 18.00 uur aan bij de Gameshow, de maandelijkse uitzending van BiebLab en Impacter. De livestream is vanaf de bank te volgen via youtube.com/bieblab.

Aansluitend geeft Paraduze om 19.00 uur een workshop in Bibliotheek Stadskanaal. In deze workshop leert hij hoe je content maakt en gaat hij in gesprek met de aanwezige jongeren. Deelname aan deze workshop is gratis, maar meld je vooraf wel aan via de agenda op bieblab.nl

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­