Bouw jij mee aan Bedum?

kamerkoor Les Moucherons zingt roemte klank ruimte

Op zaterdag 3 juni 2023 geeft het kamerkoor Les Moucherons’ uit Haarlem een serie korte concerten in een vijftal dorpskerken in Het Hogeland van Noord-Groningen. Het koor zingt een speciaal door Jetse Bremer gemaakt vierstemmig a capella koorwerk van het populaire Groningse lied ‘Mien Hogelaand’ van Ede Staal. Ook zingt het kamerkoor muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Dvorak en Rachmaninov. Een beperkt aantal mensen kan, door te reserveren, zich aansluiten bij de fietsende koorleden en zo de miniconcerten bijwonen. In Huizinge en Uithuizen zijn de concerten gepland om 13.00 en 16.00 uur en vrij toegankelijk, ook voor bezoekers die niet aan de fietstocht deelnemen. 

 

Zaterdag 3 juni serie miniconcerten door Haarlems kamerkoor Les Moucherons in Het Hogeland in Noord-Groningen.

Drie manieren om deel te nemen:

  1. Concert-fietstocht, Start om 10.00 uur: Jacobikerk in Uithuizen.
  2. Concert in Johannes de Doperkerk in Huizinge. 13.00 uur
  3. Concert in Jacobikerk in Uithuizen. 16.00 uur

 

Concert-fietstocht

De concert-fietstocht start om 10.00 uur bij de Jacobikerk in Uithuizen en eindigt daar ook weer om 16.00 uur.  De route gaat langs een aantal Romaans-gotische kerkjes en buitenlocaties, waar steeds gezongen wordt en de verschillen in ruimte en klank ervaren worden. Een beperkte hoeveelheid publiek is welkom om mee te fietsen en deel te nemen als aandachtige luisteraar aan het gehele klankexperiment. Om de opzet intiem en praktisch uitvoerbaar te houden is aanmelden en reserveren van kaarten verplicht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden voor de concertfiets-tocht kan via de website van Les Moucherons.

kamerkoor les moucherons

Miniconcerten

Wie niet de hele fietstocht van 23 kilometer wil of kan fietsen heeft de mogelijkheid om het concert om 13 uur in de Johannes de Doperkerk in Huizinge en/of om 16 uur in de Jacobikerk in Uithuizen te bezoeken. Beide concerten duren ongeveer 45 minuten en zijn vrij toegankelijk. Reserveren van kaarten is niet noodzakelijk. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie? Kijk op de website van Les Moucherons

Facebook TwitterLinkedin
­