Even boven Groningen in een hoek van de oude Wolddijk vieren de Westerdijkshorners dit jaar de 150e verjaardag van hun gracieuze torentje. Dat torentje werd gebouwd naar een ontwerp van J. Maris, de beroemde huisarchitect van de industrieel Scholtens.

De festiviteiten in de buurt beginnen op 18 juni om 10.30. Dan presenteert de VVV Het Hogeland-Bedum bij de jarige toren 3 fietsroutes die vanaf het torentje van Westerdijkshorn in noordelijke, oostelijke en westelijke richting leiden. Fons van Wanroij bedacht ze en schreef de tekst. NoordPRoof Producties verzorgde de vormgeving, de routekaarten en de foto’s. Behalve de routebeschrijving wordt er ook achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden onderweg.

De bewoners van Westerdijkshorn hebben de primeur en gaan die dag de noordelijke route van 35 km fietsen. De route eindigt weer bij de toren en bij aankomst is er voor hen een leuke verrassing en iets te drinken met wat lekkers.

Op 25 juni wordt de route nogmaals georganiseerd voor andere belangstellenden.

De start is om 10.00 uur bij het torentje van Westerdijkshorn. We starten met koffie/thee en iets lekkers en onderweg wordt nog een traktatie aangeboden.

vvv happen en trappen poster Westerdijkshorn

Men kan zich voor deze dag opgeven bij het VVV-kantoor, Kapelstraat 3 in Bedum tijdens openingstijden (wo t/m vr 14.00-16.30 uur).

Kosten deelname € 15,- donateurs € 13,- .

(inclusief de set van 3 routeboekjes, koffie/thee met iets lekkers en een traktatie onderweg).

ISBN 9789079742356 - 3 routeboekjes à 16 pagina's in kleur - routebeschrijving, plattegrond en achtergrondinformatie - € 15 per set

De fietsroutes zijn vanaf 18 juni te koop bij o.a. Primera de Gele Klap, VVV Het Hogeland-Bedum en via de webwinkel van NoordPRoof https://noordproof.nl/webwinkel/drie-fietsroutes-westerdijkshorn/

Facebook TwitterLinkedin
­