Op zaterdag 30 oktober 2021 (in plaats van op zondag 31 oktober), willen we graag stilstaan bij Hervormingsdag. In 1517 publiceerde Maarten Luther op 31 oktober 95 stellingen op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg.

Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa. De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme - lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

Hervormingsdag 31 oktober 2021 - Martyriakerk Bedum - Dr. Dolf R.T. te VeldeDr. Dolf (R.T.) te Velde

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. We willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op Deo volente zaterdag 30 oktober a.s. in de Martyriakerk, ingang Thedemastraat 18 te Bedum. Dr. Dolf (R.T.) te Velde zal voor ons spreken over het thema 'Genade en kruis, de ware schat van de kerk'. Het programma bestaat afwisselend voorts uit samenzang en orgelsolo. Het orgel wordt bespeeld door Peter van Dijk.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint om 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. Voor de bestrijding van de onkosten willen we graag een (deur)collecte houden. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van ds. Marten de Vries, predikant te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn, telnr. 06 1054 3997 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook TwitterLinkedin
­