Bouw jij mee aan Bedum ?

Zaterdag 23 oktober 2021, Orgel-Plus concert met zang door Vincent van Laar (orgel) en David van Laar (zang). Hervormde Kerk Noordwolde (Gr). Zaterdag 23 oktober 2021 20:00 uur.

Noordwolde Hervormde Kerk orgelconcert zaterdag 23 oktober 2021

Noordwolde Hervormde Kerk orgelconcert zaterdag 23 oktober 2021 programma 

CV’s

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn bachelor en master sloot hij allebei cum laude af. 

David van Laar - Noordwolde kerk orgelconcert zaterdag 23 oktober 2021

David was de altsolist bij het live uitgezonden NPO Radio 4 Kerstconcert onder leiding van Klaas Stok, met het Radio Filharmonisch Orkest en Consensus Vocalis. Ook soleerde hij met Barokopera Amsterdam in Frankrijk met Purcell Gala; William and Mary.
Afgelopen zomer werd een live-registratie van een concert met Vox Luminis uitgezonden op tv-zender France 3, waarin hij solist was in het Dixit Dominus van Händel. 
Als vocaal solist heeft David opgetreden met ensembles en orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Vox Luminis, Barokopera Amsterdam, Barockorchester Le Chardon, Eik en Linde, The Northern Consort en het Luthers Bach Ensemble. Zo was hij te horen in werken van Bach (Matthäus, Johannes, en Markus Passion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, Magnificat en vele cantates) en Vivaldi (Stabat Mater, Gloria, Dixit Dominus en Magnificat).
David is als assistent-zangdocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium en is zangdocent bij de Roden Girl Choristers. Als organist is hij verbonden aan de Sint Jozefkathedraal in Groningen en speelt hij regelmatig continuo in orkesten als Concerto d’Amsterdam.

Vincent van Laar studeerde orgel en klavecimbel bij Nico van den Hooven, Harald Vogel, Glen Wilson en Bob van Asperen. Hij behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma orgel UM (1984) en aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage het diploma klavecimbel UM (1988).

Vincent van Laar - Noordwolde kerk orgelconcert zaterdag 23 oktober 2021

Naast zijn grootste passie, de muziek van J.S. Bach, gaat zijn voorliefde met name uit naar de werken van J.P. Sweelinck en het Noord-Duitse repertoire van de 17de en 18de eeuw.
Als continuospeler en solist is hij o.a. verbonden aan Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort.

Hij verzorgde vele radio-opnamen. Op cd verscheen van hem onder meer:

  • het integrale orgelwerk van Melchior Schildt, gespeeld op het Schnitger-orgel te Norden.
  • cantates van J.S. Bach voor obligaat orgel, samen met countertenor Maarten Engeltjes en Concerto d’Amsterdam
  • de complete orgelwerken van Johann Adam Reincken en Nicolaus Bruhns (Martinikerk Groningen)
  • de Leipziger orgelkoralen van J.S. Bach gespeeld op het Christian Vater-orgel in Melle

Tevens werkte Vincent van Laar als organist mee aan de met een Edison bekroonde NM Classics-cd-opname van Sweelincks complete klavierwerken.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­