Schrijver Lammert Voos te gast bij Cultuurcafé in Bibliotheek Bedum

Op dinsdag 12 april organiseren Biblionet en Cultuurplatform Het Hogeland tijdens de Boekenweek (9 t/m 18 april) een bijzondere culturele avond in Bibliotheek Bedum. Gast van de avond is schrijver Lammert Voos uit Vierhuizen.

Al was hij twee jaar stadsdichter van Deventer, Lammert Voos, geboren in Eenrum, is en blijft Groninger in hart en nieren. Lammert doceerde poëzie aan de Schrijversvakschool te Groningen en publiceerde meerdere poëziebundels en romans waaronder; Malterfoske, Canisius en Gannef die zeer lovend zijn ontvangen.

Het eerste deel van de avond staat geheel in het teken van de gast. Lammert zal voorlezen uit zijn werk en ons meenemen in zijn verhalen. 

Het tweede deel van de avond staat in het teken van ontmoeten en verbinden op Het Hogeland. Bezoekers kunnen kennismaken met elkaar en meedoen aan tafelgesprekken. Ook Lammert zal aanschuiven bij de tafels om vragen te beantwoorden. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Hans Sulman, baritonsaxofonist uit Loppersum.

Het podium wordt ook beschikbaar gesteld voor culturele ondernemers op Het Hogeland die iets over zichzelf en hun activiteiten willen delen. Dit gebeurd in de vorm van korte pitches.

Tenslotte is er aandacht voor de Boekenweek. Het Boekenweekthema dit jaar is: ‘Eerste liefde’. Biblionet deed daarom een oproep aan Hogelanders om hier een eigen verhaal/ gedicht over te schrijven. Van de vele inzendingen zal tijdens het tweede deel van de avond, een kleine selectie worden voorgelezen.

Ben je nieuwsgierig? Wil je je opgeven voor een pitch? Kijk dan voor meer info en aanmelden op:

www.biblionetgroningen.nl/agenda 

Facebook TwitterLinkedin

_

­