Bouw jij mee aan Bedum?

VVD geeft inkijkje in Hogelandster gemeentepolitiek

Op donderdagavond 8 juni organiseert de VVD een avond over gemeentepolitiek. Fractievoorzitter Gerard ten Brink en wethouder Stefan van Keijzerswaard vertellen over hun politieke werk in Het Hogeland. De avond begint om half 8 (inloop vanaf 19:15) en vindt plaats in de raadszaal in Uithuizen.

“Als lokale VVD vinden wij het belangrijk om inwoners te betrekken bij ons werk.” Vertelt Gerard ten Brink. “Juist de gemeente is de overheidslaag die het dichtste bij de mensen staat. Bij dorpsbezoeken blijkt bijvoorbeeld dat men wel goed contact heeft met ambtenaren van de gemeente. Maar dat inwoners de politiek wat lastiger weten te vinden. Terwijl juist de politiek het beleid bepaalt in de gemeente. Het lijkt ons daarom goed om eens een kijkje in de keuken te geven van de lokale politiek.”

Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld. Hoe werkt de gemeenteraad? Wat zijn de taken van het college van B&W? Hoe kan je als inwoner invloed uitoefenen op het beleid? Daarbij is er alle ruimte om vragen te stellen aan Van Keijzerswaard en Ten Brink over hun werk. 

Ook mensen die een politieke carrière bij bijvoorbeeld de VVD overwegen zijn van harte uitgenodigd. “De Hogelandster VVD heeft de afgelopen jaren ingezet op verjonging en vernieuwing.” Aldus Ten Brink. “Dit heeft er toe geleid dat wij een relatief jonge steunfractie hebben met nieuwe frisse ideeën. De komende jaren willen wij dit graag verder uitbouwen. Voel je dus welkom om kennis te maken op 8 juni.”   

Wil je bij deze avond aanwezig zijn dan is opgave nodig. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook TwitterLinkedin
­