Bouw jij mee aan Bedum ?

Hologram-technologie heeft een pop sensatie gecreëerd, maar de populaire zingende diva is niet een echte persoon. Ze is een holografisch display - een computer gegenereerde personage dat zingt en danst op het podium ondersteund door een live band.

Miku

Haar naam is Hatsume Miku en hoewel ze slechts een hologram is zorgt ze voor uitverkochte concerten in Japan, Singapore, en sinds kort in Los Angeles.

Hologram technologie is nog niet eerder gebruikt op deze manier. Het publiek kan de 3D holografische weergave vanuit elke positie bekijken, alsof een echte entertainer staat op te treden.

Miku is gemaakt door de technologie firma Crypton Future Media in samenwerking met Sega, Sony Music, en Yahama, met behulp van hologram technologie die is ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Informatie en Communicatie Technologie in Japan.

{youtube}DTXO7KGHtjI{/youtube}

Holografische beelden worden gemaakt door een holografische 3D projector - tientallen 3D projectoren worden gebruikt, zodat de toeschouwers in het publiek de artiest vanuit elke hoek kan zien.

De technologie bekend als "fVision", maakt het mogelijk de holografische projectie te bewegen over het podium als een echte live-entertainer.

Yahama's Vocaloid software verzorgt Miku's stem en zang.

We kunnen alleen maar vermoeden wat de impact van deze nieuwe hologram technologie kan hebben op de toekomst van live entertainment. Is het slechts een noviteit, of kunnen we verwachten dat holografische beelden van echte performers te zien?

{youtube}VlTZ0IWfVBQ{/youtube}

Misschien dat straks Lady Gaga live optreedt in New York, en dat haar holografische replica's zullen optreden in Parijs, Londen en elders op hetzelfde moment.

En wat te denken van artiesten uit het verleden? Kunnen film-en televisiebeelden worden gemaakt met deze technologie. Blijkbaar kan het.

Elvis

Iedereen kent de Elvis Presley concerten waar Elvis als een 2D hologram geprojecteerd wordt op een groot scherm. Al meer dan twee miljoen mensen bezochten de afgelopen 10 jaar deze concerten. Het wachten is nu op wanneer we Elvis in 3D kunnen zien optreden.

 {youtube}hos7HVprEyQ{/youtube}

Elvis concert opening in Ahoy Rotterdam

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­