Bouw jij mee aan Bedum ?

Marion Smit geïnterviewd door Saffira Rijkee

Marion Smit zag op 21 januari 1980 haar eerste levenslicht in Bedum. Na de Mavo volgde ze de opleiding MBO schoonheidsverzorging. Daarna was ze werkzaam in de DA drogist, de Etos en in een schoonheidssalon. Tegenwoordig is ze zelfstandig ondernemer en heeft ze haar eigen salon.

Marion woont samen met Robert Velting en haar tweejarige zoontje Aaron.
Haar hobby is kleding maken, onder andere voor haar zoontje.
Haar favoriete kleuren zijn aardetinten.

Marion beschrijft haar karakter als zorgzaam. Ook komt ze altijd haar afspraken na. Als slecht eigenschap noemt ze het feit dat ze “niet altijd even opgeruimd” is.
Als ik haar vraag waar ze bewondering voor heeft roept Robert op de achtergrond “voor mij!”. Marion kan soms erg lachen om de uitspraken van Aaron.
Ik heb moeite met: “Dit interview! Haha! Nee ik heb moeite met mensen die hun afspraken niet nakomen”.
Marion is trots op haar eigen salon waarvan ze dit jaar het vijf jarig jubileum viert. Het liefst gaat ze twee keer in het jaar op vakantie. Eén keer op wintersport, “we zijn net geweest”, en in de zomer naar een warm land.

Marion houdt van de muziek van Robbie Williams. Ze verheugt zich op het concert van hem waar ze naar toe gaat. De kaartjes waren eerst bijna van de baan, maar toen belde een vriend dat hij twee kaartjes voor ze had gekocht.
Een keer in de week gaat Marion op pad met de loopgroep van Bedum.
Typisch Nederland vindt Marion dat het altijd “druk druk druk” is. Vooral ook in het verkeer en dan in het bijzonder richting het Zuiden. Ook vind ze dat mensen nooit tijd hebben. Typisch Groningen: “We lopen achter op de rest van Nederland”.
Tv kijkt Marion heel weinig. Als ze kijkt dan het liefst naar bijvoorbeeld ‘Joling en Gordon over de vloer’. Als het om boeken gaat kiest ze voor waargebeurde verhalen.
Marion is soms een beetje bang voor de onzekere toekomst. “Voor hoe de wereld er over een paar jaar uitziet.”
Als haar hoogtepunt noemt ze de geboorte van haar zoon op 8 augustus 2003. Als dieptepunt de hoop ellende die ze de afgelopen tijd te verduren heeft gehad. Hier wijdt ze verder liever niet over uit.

Marion noemt zichzelf een echte Groninger. “Ik ben blij dat ik in Groningen woon. Bedum vind ik een leuk dorp om te wonen, lekker dicht bij de stad.”

Als ik Marion vraag of ze nog iets kwijt wil zegt ze: “Ik hoop dat ik nog veel nieuwe klanten mag ontvangen uit Bedum!”.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­