Bouw jij mee aan Bedum?

Saffira Rijkee

Hallo, ik ben Saffira Rijkee. Ik ben eerstejaarsstudente Journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Hiervoor heb ik vier maanden rechten gestudeerd maar dat was niet echt mijn ding. Ik ben geen geboren Bedumer. Mijn eerste licht zag ik eenentwintig jaar geleden in de Wilp, gemeente Marum. Samen met mijn 3 jarige dochtertje Melody woon ik aan de Professor Mekelstraat in Bedum.

Saffira met dochter Melody 

Mijn hobby’s zijn lezen en schrijven maar mijn meeste vrije tijd breng ik door met mijn dochter.
Als je in mijn huis kijkt valt het op dat ik niet één favoriete kleur heb maar meerdere. Elke mogelijke kleur komt voor in mijn huis, lekker vrolijk.
Mijn favoriete muziek is jazz en een beetje poprock. Ook houd ik wel van Keltische muziek.
Mijn favoriete sport is zoveel mogelijk niet sporten, er zelfs liever niet aan denken…
Dit jaar zijn we op vakantie geweest naar een boerencamping. Tussen de koeien en schapen hebben we een erg gezellige vakantie gehad.
Op televisie kijk ik graag iets grappigs, of series en films die over het bovennatuurlijke gaan. Ik lees graag boeken van Stephen King en de ‘shop-aholic’ boeken van Sophie Kinsella zijn ook absoluut favoriet.
Qua kunst ga ik voor sciencefiction art, sprookjesachtige kunst die ik tot nu toe vooral op internet tegen ben gekomen, in bijvoorbeeld de ‘Duirwaigh gallery’.
Ik ben geabonneerd op de Trouw, lees af en toe de Ommelander en soms het Dagblad van het Noorden.
Ik heb een vrolijk karakter. Ik lach graag en veel en maak ook andere mensen graag aan het lachen. Tegelijkertijd ben ik nogal eens cynisch. Ook ben ik een piekeraar. Verder ben ik zorgzaam, ongeduldig en een uitsteller.
Mijn goede eigenschapen zijn dat hoewel ik voor mezelf soms geen oplossing meer weet, ik er voor een ander vaak wel een kan bedenken. En lukt dat niet dan kan ik die ander in elk geval vaak weer een beetje oppeppen. Ik ben een doorzetter, als ik wil dat iets lukt, gebeurt dat ook. Verder doe ik (uiteindelijk) altijd wat ik moet doen.
Mijn slechte eigenschappen zijn dat ik dingen soms veel te zwaar inzie, dat ik vaak dingen uitstel tot het laatste moment, en verder reageer ik wel eens te fel waardoor ik later spijt heb van mijn woorden. Ik ben verlegen in groepen waardoor mensen mij wel eens verkeerd inschatten.
Ik moet vaak lachen om de uitspraken van mijn 3 jarige vroegwijze dochter. Zij maakt mijn dag altijd goed. Verder krijg je mij met een beetje cynische of gewoon heel flauwe humor geheid aan het lachen.
Ik kan wel huilen als ik eraan denk in wat voor een enge wereld mijn dochter op moet groeien. Dat zijn gedachten waar ik ’s avonds wakker van lig.
Ik heb moeite met het Nederlands rechtssysteem, met de manier waarop sommige mensen met hun kinderen omgaan en met de manier waarop ik door sommige mensen wordt veroordeeld tot de categorie ‘Domme thuiszittende tienermoeder waarvan haar ouders voor haar kind zorgen en die leeft van het geld van de gemeente’. Je ziet het ze denken.
Tijdens mijn zwangerschap heb ik mijn Havo afgerond, ik deed examens tussen de borstvoeding door en ben met vijf achten geslaagd.
Ik heb vanaf de geboorte van mijn dochter op mezelf gewoond en zelf voor haar gezorgd. Vorig jaar ben ik met mijn vervolgopleiding begonnen, we leven van mijn studiefinanciering.
Ik ben trots op de manier waarop mijn dochter en ik het samen redden.
Typisch Nederlands vind ik het dat op valsmunterij de hoogste straf staat die het Nederlandse gerechtshof kent, maar dat je, als je iemand echt uit de weg wilt hebben je hem gerust kunt vermoorden, want met een beetje goed gedrag ben je met twee jaar weer op vrije voeten.
Typisch Gronings: lekker nuchter, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.

Wat betreft bedumer.nl verheug ik me in het bijzonder op deze rubriek, omdat ik deze zelf zal gaan schrijven! Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen met deze nieuwe internetkrant.

Volgende keer zal ik proberen Henk van der Velde zijn jas uit te laten trekken…

Facebook TwitterLinkedin
­