Bouw jij mee aan Bedum ?

Afghaanse en Oekraïense kinderen in Het Hogeland doen mee aan Oktober Kindermaand

Oktober is Kindermaand. Veel organisaties hebben in oktober een speciaal programma voor kinderen. Dit jaar staat de maand in het teken van erfgoed. In de gemeente Het Hogeland worden ook voor kinderen van Afghaanse evacués en Oekraïense vluchtelingen activiteiten georganiseerd.

“Het is moeilijk voor te stellen wat deze kinderen hebben doorgemaakt. Daarom vinden we het belangrijk dat Oktober Kindermaand er ook voor Afghaanse en Oekraïense kinderen is”, zegt wethouder Mariëtte de Visser.

De kinderen die op de basisschool zitten, gaan naar het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum. De kinderen die voortgezet onderwijs volgen, bezoeken het Bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen. Daar bekijken de kinderen een film en worden daarna meegenomen op een huifkar langs het Wad. Daar krijgen ze uitleg krijgen over het  natuurgebied.

Scholenkoepels Lauwers en Eems, Marenland en VCPO Noord-Groningen, Bezoekerscentrum Waddenkust, Openluchtmuseum Het Hogeland, erfgoedpartners, de organisatie van Oktober Kindermaand, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Vakland Het Hogeland en gemeente werken samen bij de organisatie van de activiteiten.

Voor kinderen worden tal van gratis activiteiten georganiseerd. Op visitgroningen.nl/nl/blogs/oktober-kindermaand is een overzicht te vinden.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­