Bouw jij mee aan Bedum?

logo christenunie het hogeland

Afgelopen zaterdag bracht de fractie van ChristenUnie Het Hogeland een bezoek aan Kringloop 4 you in Bedum. Kringloopwinkels hebben een belangrijke sociale en milieuvriendelijke rol in de maatschappij. Ze bieden ondersteuning aan mensen met beperkte financiële middelen en dragen bij aan duurzaamheid door het hergebruik van goederen.

Het bezoek was bedoeld om meer inzicht te krijgen in de werking van een kringloopwinkel. Manuel Bus, van Kringloop 4 you, leidde de fractie rond en gaf uitleg over het ontstaan en de filosofie van het bedrijf. In 2020 werd de eerste winkel geopend, waar inwoners van Bedum en omgeving terecht kunnen voor een scala aan producten, variërend van boeken tot huishoudelijke artikelen. Vorig jaar werd een tweede winkel geopend, speciaal gericht op tweedehandskleding.

Naast het bevorderen van een circulaire economie, wil de familie Bus met hun winkels ook mensen met een beperkt budget de mogelijkheid bieden om betaalbare spullen en kleding te kopen. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar goede doelen, zoals projecten in Roemenië en Oekraïne. Het succes van Kringloop 4 you berust mede op de inzet van een grote groep vrijwilligers die het bedrijf ondersteunen.

Facebook TwitterLinkedin
­