Gemeente Het Hogeland waardeert mantelzorgers

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland zijn gewend om rondom de dag van de Mantelzorg deel te kunnen nemen aan diverse activiteiten. In verband met de onzekerheden vanwege corona, is Mensenwerk Hogeland bezig om een alternatief te vinden. Hierover later meer.

Mantelzorgers in onze gemeente kunnen ook dit jaar, als blijk van waardering, een cadeaukaart ter waarde van € 50,- ontvangen.

Een mantelzorger is iemand die langere tijd onbetaald en vaak intensief zorgt voor een naaste, vanwege chronische ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische aandoeningen, verslaving of beperkingen t.g.v. de leeftijd. Oók kinderen en jongeren die opgroeien met zorg zijn mantelzorger.
De zorg kan bestaan uit het ondersteunen bij dagelijkse praktische zaken zoals de boodschappen doen, het eten bereiden, iemand begeleiden of helpen bij de administratie. Maar ook uit helpen bij het aankleden, de persoonlijke verzorging, medische handelingen of aanwezig zijn omdat iemand niet alleen kan blijven.

Bent u zelf mantelzorger of wilt u de cadeaukaart aanvragen voor uw mantelzorger?
En wordt de zorg verleend in de gemeente Het Hogeland? Dan kunt u deze cadeaukaart aanvragen bij het steunpunt Mantelzorg Hogeland. Het steunpunt is onderdeel van de welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland.

Alle mantelzorgers die al geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland ontvangen de cadeaukaart automatisch voor de kerstdagen.
Bent u nog niet bekend bij het Steunpunt of weet u niet zeker of u daar bent geregistreerd, dan kunt u zich tot uiterlijk 31 oktober 2021 aanmelden voor de cadeaukaart.

Hoe kunt u zich aanmelden?

  • www.mensenwerkhogeland.nl/mantelzorg. Daar vindt u het aanmeldformulier dat u ingevuld digitaal retour kunt sturen.
  • Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland, T 0595 745 090, M Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer
Facebook TwitterLinkedin
­