internet viberq failliet rodin fiber foto bedumer

Groninger glasvezelleverancier ViberQ is failliet. ViberQ is de handelsnaam van Rodin Fiber. Het zusterbedrijf Rodin Broadband Groningen (RBG) ging twee maanden geleden al failliet. Dat is erg vervelend, omdat ViberQ ook in Het Hogeland bezig was met de aanleg van glasvezel. We leggen je daarom graag uit hoe dit verder gaat.

Ben je inmiddels aangesloten op het glasvezel van ViberQ, dan kun je gewoon gebruik blijven maken van deze diensten. Daaraan verandert niets. Op dit moment is nog niet concreet te zeggen hoe en wanneer de aanleg van glasvezel verder wordt voortgezet. De curator gaat er wel van uit dat ViberQ wordt overgenomen en dat de aanleg van glasvezel dus door gaat. Zodra de datum bekend is waarop de werkzaamheden worden hervat, lees je dat op deze website.

Heb je klachten over het straatwerk, dan kun je dat melden bij de gemeente Het Hogeland. Via de website of telefonisch: 088 – 345 88 88. De gemeente zal het straatwerk dan laten herstellen.

Provincie Groningen is miljoenen kwijt

De provincie Groningen heeft de afgelopen jaren maar liefst 5 miljoen euro geïnvesteerd in Rodin. Economic Board Groningen investeerde hetzelfde bedrag. Dat bedrag lijkt door het faillissement verdwenen te zijn. Het bedrijf kreeg daarnaast ook een lening van de provincie. Deze lening is ook nog niet volledig afbetaald.

De bewindvoerder laat weten dat hij nog niet weet waar het geld gebleven is.

Facebook TwitterLinkedin

_

­