Bouw jij mee aan Bedum ?

Nieuws van Het Hogeland - 12 mei 2020 

Beste Hogelandsters,

Twee maanden lang hebben we de adem ingehouden. En nu, half mei, lijken we het ergste achter de rug te hebben. Het aantal ziekenhuisopnames daalt; het aantal Nederlanders dat aan corona overlijdt, laat eenzelfde tendens zien. Ook de regels worden wat versoepeld: de basisscholen openden deze week, sporten kan sinds een tijdje weer, sommige ‘contactberoepen’ zijn weer mogelijk. Nederland komt langzaam uit de startblokken.

Wij prijzen ons gelukkig dat Het Hogeland relatief goed door de crisis is gekomen. Hoewel er ook hier slachtoffers te betreuren zijn. Dat we er met betrekkelijk weinig kleerscheuren af zijn gekomen, is met name úw verdienste. Wij hebben vooral discipline, inschikkelijkheid en veerkracht gezien. Én saamhorigheid; er voor elkaar zijn. Geweldig!

Houd dat vol. Blijf naast elkaar staan – op gepaste afstand natuurlijk, pak de draad weer langzaam op en richt de blik op de toekomst. Wij doen dat ook. Daarom nemen we afscheid van onze wekelijkse column. Als er aanleiding is dan leest u ons weer. Maar wij richten ons nu weer voornamelijk op dat wat u van ons mag verwachten: werken aan een leefbaar en vitaal Het Hogeland: óns Hogeland.

Dank voor alle steun die wij hebben ervaren. Dank voor de schitterende initiatieven die ons er doorheen hebben gesleept. En bovenal: houd oog voor elkaar, houd oog voor de regels en blijf gezond!

Henk Jan Bolding, burgemeester
Kristel Rutgers, wethouder
Mariette de Visser, wethouder
Eltjo Dijkhuis, wethouder
Harmannus Blok, wethouder
Paul van Vilsteren, gemeentesecretaris

 

Facebook TwitterLinkedin
­