Officiële installatie Henk Jan Bolding als burgemeester van de gemeente Het Hogeland in Bedum

De eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Het Hogeland, Henk Jan Bolding, wordt op woensdag 29 januari in Bedum geïnstalleerd. Bolding, geboren in Steenwijk in 1955, is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester van de fusiegemeente.

De installatie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Bedum. Die bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden. Commissaris van de Koning, René Paas, verricht de installatie. Daarna is er een openbare bijeenkomst in de nabijgelegen Maranathakerk. Die is voor iedereen toegankelijk. De installatie kan daar via een live-stream worden gevolgd. Op het Youtube-kanaal van de gemeente is de installatie ook te zien.

Tijdens de bijeenkomst in de Maranathakerk, die wordt gepresenteerd door Marcel Nieuwenweg, zijn er onder meer tafelgesprekken met een verscheidenheid aan inwoners van Het Hogeland. Ook is er live-muziek.

Officiële installatie Henk Jan Bolding als burgemeester van de gemeente Het Hogeland in Bedum 

Henk Jan Bolding studeerde rechten in Utrecht. In 1992 werd hij gemeentesecretaris in Lelystad. Zijn benoeming tot provinciesecretaris / algemeen directeur van Groningen volgde in 2001. Deze functie bekleedde hij tot 2018. Daarna volgde zijn benoeming tot waarnemend burgemeester van Het Hogeland.

Bolding is lid van het CDA. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen. Henk Jan Bolding woont nu nog in Glimmen; hij is van plan te verhuizen naar Het Hogeland.

De installatievergadering begint om 19.05 uur. De bijeenkomst in de Maranathakerk start om 19.00 uur. De kerk is vanaf 18.30 uur geopend.

 

Facebook TwitterLinkedin
­