Bouw jij mee aan Bedum ?

Ondernemers in de gemeente Het Hogeland kunnen gratis energieadvies krijgen

Dinsdag 1 maart lanceerde de gemeente Het Hogeland in samenwerking met het Regionaal Energieloket een zakelijk energieloket. Ondernemers die hun bedrijfslocatie, bedrijfspand en kantoorruimte willen verduurzamen, kunnen hier terecht voor gratis advies. Het gaat bijvoorbeeld om tips om energie te besparen, subsidies, wetgeving en advies over het opwekken van elektriciteit. Hogelandster ondernemers kunnen vanaf vandaag terecht op zakelijk.regionaalenergieloket.nl.

‘Dubbelslag’

“Door te verduurzamen kunnen ondernemers een dubbelslag maken”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis, “Ze kunnen niet alleen geld besparen maar dragen ook bij aan een duurzame toekomst voor Het Hogeland. Zo gaan we samen slim naar de toekomst.”

Ondernemers moeten aan steeds meer wet- en regelgeving voldoen rondom energie. Het nieuwe loket helpt ondernemers bij het maken van de juiste afwegingen. Ook biedt het loket een overzicht van landelijke en lokale partijen waar ondernemers terecht kunnen voor advies op maat en ondersteuning bij de uitvoering.

Energieadvies

Via het loket worden manieren om energie te besparen toegelicht voor verschillende sectoren. Agrariërs kunnen bijvoorbeeld collectief zonnepanelen inkopen via de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). Voor winkeliers kan een overstap op ledverlichting een forse besparing op de elektriciteitsrekening opleveren.
Eerder lanceerde de gemeente Het Hogeland al een energieloket voor particulieren. Inwoners kunnen bij dit loket terecht met vragen over energiebesparing en verduurzaming van de eigen woning.

Over Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket is het energieloket voor ruim 50 gemeenten in Nederland. Het loket helpt inwoners met het verduurzamen van hun woning. Dat gebeurt door inwoners te voorzien van onafhankelijk advies en het organiseren van collectieve duurzaamheidsacties. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van de gemeente.

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­