Bouw jij mee aan Bedum ?

vvv bedum fietstocht

Vlak voor de start in Bedum was het reeds een drukte van belang. "We kunnen weer , zijn blij dat jullie een fietsroute hebben uitgezet." was de algemene opmerking van enkele deelnemers.

Onder prima fietsweer vertrokken de deelnemers naar het gebied waar tussen 1965 en 2011 een grootschalige ruilverkaveling was uitgevoerd in het gebied tussen Bedum en Winsum. Verschillende fietspaden waren er aangelegd en stukken landbouwweg mede geschikt te maken voor fietsers.

In samenwerking met Noordproof Producties was er in opdracht van de VVV Het Hogeland-Bedum een fietsroute beschreven door het ruilverkavelinggebied. In de beschrijving van de fietsroute werd een stukje historie van het gebied mee gegeven. Bijvoorbeeld de route over de Wolddijk. Deze is waarschijnlijk aangelegd om het lager gelegen "woldgebied"te ontwateren en het te beschermen tegen het zeewater vanuit het Reitdiepgebied. Of de historische weg , de Munnikeweg was onderdeel van de middeleeuwse route van monniken van het klooster Aduard naar de ontginning in het woldgebied, waarin de monniken een belangrijk aandeel hadden. Twee voorbeelden van een stukje bijzondere geschiedenis in deze omgeving !

De deelnemers vertrokken zowel vanuit Bedum, vanaf de VVV locatie als vanuit Winsum, vanaf de Gouden Karper. Deelnemers kwamen o.a. ook uit Spijk en Wirdum om deze mooie toch mee te maken.

Van één van de deelnemers hoorden we na afloop "prachtig weer om te fietsen , mooie tocht in een prachtig gebied. Er waren ook veel wandelaars onderweg. Al met al heel gezellig, dank voor de versnapering , het is voor herhaling vatbaar."

De fietsroute is nadien te koop bij de VVV Het Hogeland - Bedum.

Foto : De deelnemers hadden zojuist zich laten inschrijven en zijn de route aan het bestuderen. ( foto VVV Het Hogeland-Bedum )

Facebook TwitterLinkedin
­