Logo stichting van de straat

Sinds 2005 levert bakkerij Hoekstra uit Bedum wekelijks gratis vijftig broden aan de Open Hof. Het zijn broden die speciaal gebakken worden. Dus geen broden die toevallig overblijven. Daarnaast worden ze wekelijks, vanuit Bedum, gratis bij de Open Hof bezorgd.

De hoeveelheid gratis broden, bij elkaar opgeteld meer dan 25.000, die hij in de loop der jaren heeft geleverd maakt het de Open Hof om de bezoekers dagelijks van twee broodmaaltijden te verzorgen. Bakkerij Hoekstra toont daarmee aan dat je als ondernemerschap heel goed kunt combineren met betrokkenheid op de samenleving. Deze betrokkenheid verdiende een nominatie voor de Homeless award 2021. De Homeless award wordt jaarlijks uitgereikt door de stichting van de straat in Groningen. De prijs wordt toegekend aan een persoon, bedrijf of instelling dat zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor dak- en thuislozen in de provincie Groningen.

Tot 25 november kan er gestemd worden voor de homeless award via de site van stichting van de straat: https://stichtingvandestraat.nl/

Op donderdag 2 december wordt de uitslag bekend gemaakt en de prijs uitgereikt. Dat zal gebeuren in "de Prael", Boterdiep 75 in Groningen.

Facebook TwitterLinkedin
­