Feestje festivalcamping markt de partytent is multifunctioneel

De partytent, al voor enkele tientjes heb je er één en je gebruikt hem vaker dan je wellicht van tevoren dacht. Vandaar dat het een typisch Nederlands, veel terugkerend verschijnsel is. In tuinen, maar ook op festivals en tijdens allerlei werkzaamheden. Waar gebruik je de partytent allemaal voor?

Als parasol en regenscherm

Bij een partytent denk je natuurlijk als eerste aan een zomers tuinfeestje. Het weer in Nederland laat zich doorgaans moeilijk voorspellen, dus is het fijn om bederfelijke etenswaren te kunnen presenteren in de schaduw en drankjes in te kunnen schenken zonder dat deze ongevraagd worden aangelengd met regenwater. Daarbij geeft de partytent 3x3 meer cachet, meer karakter aan een tuinfeestje. Onder de partytent gebeurt het!

Op festivals

Op festivals wordt het ding voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Op de aanpalende camping doen partytenten vaak dienst als gemeenschappelijke ruimte middenin een kringetje tentjes. Het is de verzamelplek voor feestende vriendengroepen. Daarnaast wordt op het festivalterrein de mengtafel en andere elektrische apparatuur vaak droog en koel gehouden met een partytent, op de plek tegenover het podium waar de geluidstechnici hun werk doen.

Op de markt

Promotiestands en marktkramen, vaak zijn ze gesitueerd in een partytent. De constructie biedt minimaal negen vierkante meter aan ruimte (die niet onderbroken wordt door stangen of scheerlijnen) waaronder van alles verkocht, voorgelicht, gedemonstreerd en gepromoot kan worden. Zowel verkopers en hun koopwaar als de clientèle staan droog en beschut.

Op vakantie

Op reguliere campings is de partytent eveneens een vertrouwd verschijnsel en vervangt hij de parasol, omdat de partytent vastgezet kan worden met haringen, en handzamer is als het om vervoer gaat. In één moeite door gooi je de handige opbergtas bij de kampeerspullen en op je favoriete bestemming creëer je een extra schaduwplek om spelletjes onder te doen, te relaxen en te barbecueën. Het heet immers niet voor niets een partytent.

Werkzaamheden in de tuin

Partytenten zijn licht en in een handomdraai op te zetten. Vandaar dat het een kleine moeite is om er één bij te pakken wanneer je werkzaamheden in de tuin verricht. Schaduw is dan wel zo prettig omdat je niet oververhit raakt en je niet per se hoeft in te smeren, en wanneer het een klus betreft waar absoluut geen water bij mag komen (denk aan elektra), biedt hij ook veiligheid.

(Online) warenhuis Heuts

De webshop en fysieke winkels van warenhuis Heuts hebben een zeer divers aanbod aan partytenten. Zoals gezegd zijn ze al verkrijgbaar vanaf enkele tientjes, maar bestaan er ook luxere uitvoeringen in allerlei kleuren, soorten en maten. De goedkope zal eerder door festivalgangers aangeschaft worden, de wat duurdere lenen zich voor multifunctioneel gebruik, het hele jaar door.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­