Bouw jij mee aan Bedum?

bedumer silver nieuw sendarmedia

De inflatie in Nederland is al jarenlang erg hoog, terwijl je rente op het spaargeld achterblijft. Veel mensen zien het als het weggooien van geld als ze hun spaargeld op hun spaarrekening laten staan, zonder het te beleggen. Daarom zien steeds meer mensen de waarde in van goud kopen.

Goud als beleggingsmiddel

Goud staat natuurlijk bekend om zijn schoonheid. Zo zijn er talloze prachtige gouden sieraden. Maar het materiaal wordt niet alleen voor schoonheid gebruikt. Goud is over de hele wereld een veelgebruikt beleggingsmiddel. De goudprijzen variëren elke minuut en stijgen steeds meer. Economen van over de hele wereld verwachten zelfs dat de goudprijs in de loop der jaren steeds verder zal stijgen. Over een aantal decennia kan de prijs zelfs zijn verdubbeld.

Verschillende vormen van goud

Je kunt goud beleggen in verschillende vormen. Zo zijn er gouden sieraden en munten. Ook kun je goudbaren kopen. De waarde hiervan verschilt. Zo zijn baren gemaakt van puur goud, terwijl munten ook voor een klein deel bestaan uit andere materialen. Bovendien zijn niet alle munten evenveel waard. In Nederland zijn de bekendste beleggingsmunten het gouden tientje, het gouden vijfje en de gouden gulden.

Voordelen goud kopen

Hoewel nog niet iedereen overtuigd is om goud te kopen, biedt het veel voordelen. In deze economische tijd is het slim om verder te kijken dan alleen de spaarrekening. De hoge inflatie zorgt er mede voor dat het geld op je spaarrekening reëel alleen maar minder waard wordt, in plaats van meer. Als je je geld in goud belegt, heb je minder last van de inflatie. Sterker nog, de goudprijs stijgt juist enorm. De kans is dus groot dat het geïnvesteerde geld over twintig jaar een stuk meer waard zal zijn dan wanneer je het op de spaarrekening laat staan.

Daarnaast is goud veilig. Het is een tastbaar product, dat je veilig in je kluis op kunt bergen. Vooral in tijden waar het vertrouwen in banken laag is, kiezen veel mensen ervoor om zelf hun vermogen te beheren. Uiteraard is dit een grote verantwoordelijkheid, waar zorgvuldig mee omgegaan moet worden.

Goud verkopen

Bij verschillende edelsmeden – zowel op locatie als online – is het mogelijk om goud te kopen. Zo kun je goud van the Silver Mountain kopen. Ook kun je hier in veel gevallen goud verkopen. Als je eerder al goud hebt gekocht en de waarde hiervan op dit moment enorm is gestegen, kan het slim zijn om goud te verkopen. Je kunt dan in één keer een flink geldbedrag binnenhalen.

Als je goud wilt verkopen, moet je het goud eerst laten taxeren. Breng je goud naar een edelsmid en laat daar de taxatie uitvoeren. Als dit is gedaan, wordt het goud getest op echtheid. Nederlands echt goud is bijna altijd voorzien van een stempel als bewijs, maar bij buitenlands goud is dit niet verplicht. Een chemische analyse kan met zekerheid uitwijzen of het goud echt is of niet. Bovendien kan op deze manier het aantal karaat worden vastgesteld. Dat wil zeggen voor welk percentage het goud bestaat uit puur goud.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­