Bouw jij mee aan Bedum?

hoe lang gaat een witgoedapparaat gemiddeld mee washing machine


In een gemiddeld huishouden zijn vandaag de dag talloze apparaten aanwezig. Een groot deel van deze apparatuur scharen we onder witgoed. Dit is de verzamelnaam voor elektrische klein- en groothuishoudelijke apparatuur, zoals een koelkast, wasmachine, vaatwasser en droogtrommel. Omdat zo’n apparaat een behoorlijke hoge aanschafwaarde heeft, ben je mogelijk benieuwd hoe lang witgoed meegaat. In deze tekst proberen wij jou zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vraag.

Gemiddelde levensduur verschilt per apparaat
Zoals we hierboven al aanhaalden, scharen we verschillende apparaten onder de noemer witgoed. Aangezien het allemaal andere apparaten zijn, is de levensduur van ieder apparaat anders. Vaatwassers gaan gemiddeld tussen de 8 en 13 jaar mee, terwijl wasmachines en droogtrommels een levensduur hebben van 10 tot 14 jaar. Koelkasten kunnen op hun beurt tot wel 19 jaar meegaan.

De gemiddelde levensduur hangt niet alleen af van het soort apparaat, maar ook van het merk. Witgoed apparatuur van een minder goed merk is een stuk goedkoper, maar gaat meestal ook minder lang mee. Zo’n apparaat moet je vaak eerder vervangen dan een apparaat van een A-merk. Koop daarom nooit lukraak een nieuw witgoed apparaat, maar weeg de verschillende opties goed tegen elkaar af.

Kan ik een witgoed apparaat repareren?
Heeft jouw witgoed apparaat het begeven? Dan denk je mogelijk dat het apparaat aan het einde van zijn Latijn is. Dit kan inderdaad, maar het hoeft niet. Een witgoed apparaat kan namelijk te maken krijgen met een storing. Om te bepalen of er sprake is van een storing, richt jij je tot het display van het apparaat. Staat hier een foutcode op? Zoek dan uit wat deze code betekent. Dit vind je in de gebruiksaanwijzing, maar je kunt het ook op het internet opzoeken. Zodra je weet wat het probleem is, kun je goed inschatten of witgoed reparatie tot de mogelijkheden behoort. Als dit het geval is, kun je zelf proberen het apparaat te repareren. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Schakel een witgoed monteur in
Lukt het je niet om zelf een witgoed apparaat te repareren? Of heb je geen idee wat je moet doen? Dan kun je het beste een witgoed monteur inschakelen. Hij kent alle ins en outs van witgoed, waardoor de kans groot is dat hij jouw apparaat weer aan de praat krijgt. Een witgoed monteur klaart de klus vaak binnen de kortste keren, waardoor je het apparaat snel weer kunt gebruiken.

Aangezien een witgoed monteur geld kost, sta je mogelijk niet te springen om hem in te schakelen. Toch is het wel degelijk de moeite waard. Witgoed reparatie is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuw witgoed apparaat. Krijgt de monteur het apparaat niet meer aan de praat? Besluit dan pas om een nieuw witgoed te kopen.

 

Partner bijdrage.

Facebook TwitterLinkedin
­