Tips en suggesties voor de kerstverlichting voor buiten

Aangezien de kerstdagen weer voor de deur staan, beginnen veel Nederlanders al voorzichtig met de voorbereidingen. In veel winkels kun je bijvoorbeeld al kerstdecoratie kopen. Wil je het dit jaar nog grootser aanpakken dan vorig jaar? Dan wil je mogelijk ook de buitenkant van jouw woning versieren. Niet gek, want steeds meer Nederlanders kleden ook de buitenkant van hun huis sfeervol aan. Als je jouw tuin of gevel dit jaar ook wilt verlichten, kun je hier misschien nog wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk een aantal tips en suggesties voor de kerstverlichting voor buiten op een rijtje.

Koop speciale kerstlampjes

Een groot gedeelte van de mensen bezit vandaag de dag behoorlijk wat kerstversiering en kerstverlichting. Geldt dit ook voor jou? Dan besluit je misschien wel om een deel van deze lampjes dit jaar buiten op te hangen. Ondanks dat er veel mensen zijn die dit doen, is dit niet verstandig. De meeste kerstverlichting die binnen gebruikt wordt is namelijk niet geschikt voor buiten. Hang de lampjes daarom nooit buiten op voordat je dit gecontroleerd hebt. Twijfel je? Koop dan liever speciale kerstverlichting voor buiten op kerstverlichtingbuiten.com.

Waarom je er goed aan doet speciale kerstlampjes voor buiten te kopen? Omdat deze bestand zijn tegen het wisselde weer in Nederland. Deze verlichting is namelijk beter geïsoleerd dan kerstlampjes voor binnen. Hierdoor kan vocht minder goed doordringen tot de lampjes. Daarbij komt dat ze ook tegen vorst en harde wind kunnen. Als je kerstverlichting voor buiten koopt, hoef je niet bang te zijn dat de lampjes het snel begeven. Bovendien is de kans op kortsluiting minimaal. Kortom: reden genoeg om kerstverlichting voor buiten te kopen als je jouw tuin of gevel wilt verlichten.

Verschillende soorten kerstverlichting voor buiten

Wie denkt dat alle kerstverlichting voor buiten hetzelfde is, heeft het mis. Doordat steeds meer Nederlanders hun tuin of gevel verlichting in aanloop naar de feestdagen, is het aanbod alsmaar groter geworden. Dit maakt kerstverlichting voor buiten kopen er niet makkelijker op. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wij doen hieronder een aantal suggesties voor kerstlampjes voor buiten.

1. Koppelbare kerstverlichting

Wil je jouw tuin of gevel verlichten? Dan kun je hier koppelbare kerstverlichting voor gebruiken. Zoals de naam al aangeeft, kun je meerdere strengen van deze lampjes aan elkaar koppelen. Dit is ideaal als je te weinig hebt aan één snoer om een object, boom of plant in jouw tuin te verlichten. Het koppelen van afzonderlijke snoeren is bijzonder makkelijk. Denk overigens niet dat je te maken krijgt meer meerdere stekkers als je snoeren aan elkaar koppelt. Nee, want je hebt slechts één stekker nodig voor koppelbare kerstverlichting.

2. Clusterverlichting

Sommige Nederlanders vinden koppelbare kerstverlichting er wat saai uitzien. De lampjes zitten bij deze kerstverlichting inderdaad relatief ver van elkaar. Wil je meer sfeer? Dan is clusterverlichting misschien meer iets voor jou. In tegenstelling tot koppelbare kerstverlichting zijn de lampjes hier niet keurig verdeeld over het snoer. De verlichting is namelijk geclusterd en op een speelse wijze over het snoer verdeeld. Gevolg hiervan is dat clusterverlichting vaak net wat sfeervoller is dan koppelbare kerstverlichting.

3. IJspegelverlichting

Wie de gevel van zijn of haar huis wil verlichten, kan hier koppelbare kerstverlichting of clusterverlichting voor gebruiken. Sommige mensen vinden dit alleen wat saai en willen liever een wat speelser effect creëren. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor ijspegelverlichting. Deze verlichting bestaat uit meerdere snoeren met verschillende lengtes. Als je deze lampjes aan jouw dakrand bevestigt, lijkt het net alsof er ijspegels hangen. Dit zorgt voor een leuk effect.

4. Netverlichting

Sommige mensen verlichten een boom of struik in hun tuin in aanloop naar de kerstdagen. Hier kun je koppelbare kerstverlichting of clusterverlichting voor gebruiken. Er ontstaat zo weliswaar een leuk effect, maar het verlichten neemt veel tijd in beslag. Gelukkig is er een manier om dit sneller te doen. Hoe? Met netverlichting. De lampjes vormen dan samen een net. Als je deze over een boom of struik gooit, is deze binnen de kortste keren mooi en gelijkmatig verlicht.  

5. Verlichte kerstboom

Niet iedereen heeft een grote boom of struik in de tuin staan om te verlichten. In dat geval kun je een verlichte kerstboom kopen. Deze boom is er tegenwoordig in allerlei varianten. Staat er een vlaggenmast in jouw tuin? Kies dan voor een vlaggenmats kerstboom. Zoals de naam al aangeeft, bevestig je deze boom aan de vlaggenmast. Als je geen vlaggenmast hebt, kun je een kerstboom op paal kopen. Hiermee creëer je hetzelfde effect. Je kunt ook uit andere verlichte kerstbomen kiezen. Zo kom je op het internet vast en zeker ook een deurkerstboom en  muurkerstboom tegen. Je kunt zelfs een hangende kerstboom kopen voor naast de voordeur.

6. Kerstkransen

Heb je geen zin om veel tijd en moeite te steken in het verlichten van de buitenkant van jouw woning? Dat hoeft ook niet. Met een paar kleine dingen kun je jouw woning namelijk ook al een sfeervolle uitstraling geven. Dit kan bijvoorbeeld met een kerstkrans. Wil je dat deze krans in het donker ook zichtbaar is? Koop dan een verlichte kerstkrans. Deze kerstkransen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er voor iedere deur een geschikt exemplaar te vinden.

Kies voor led kerstverlichting voor buiten

Het is je inmiddels duidelijk dat er op het gebied van kerstverlichting voor buiten behoorlijk wat te kiezen is. Toch raden wij je aan niet alleen op het soort kerstverlichting af te gaan. Nee, want in dat geval koop je misschien geen led kerstverlichting. Kerstlampjes zonder led zijn op de korte termijn vaak goedkoper, maar op de lange termijn kosten ze jou meestal aanzienlijk meer. Hoe dit komt? Doordat ledverlichting minder stroom verbruikt.

Veel mensen denken dat het verschil in verbruik te verwaarlozen is, maar dat is een misvatting. Als je buiten kerstlampjes ophangt, branden deze lange tijd. Sommige mensen laten de verlichting zelfs ’s nachts branden. Kies je voor led kerstverlichting? Dan vallen de energiekosten relatief mee. Wie kerstverlichting zonder led koopt, betaalt aan het einde van de maand vaak flink voor de stroom die de lampjes verbruikt hebben. Led kerstverlichting is in de aankoop vaak duurder, maar de lampjes verdienen zichzelf na verloop van tijd terug. Reden genoeg om voor led kerstverlichting te kiezen.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­