Bouw jij mee aan Bedum?

Vandaag nog voordelig een bromfietsverzekering online afsluiten ?

Zodra je je scooterrijbewijs op zak hebt en een scooter in je bezit krijgt, komt daarmee ook aardig wat verantwoordelijkheid om de hoek kijken. Het is immers altijd belangrijk dat je veilig de weg opgaat, waarbij je zowel goed op jezelf als op je medeweggebruikers let. Scooters staan erom bekend het gevaarlijkste vervoermiddel te zijn op de Nederlandse wegen en scooterrijders veroorzaken dan ook relatief vaak ongelukken. Het is dan ook extra van belang om goed verzekerd te zijn. Kies daarom gelijk voor een bromfietsverzekering online afsluiten. Dit kan al binnen een paar minuten geregeld zijn.

Om deze reden is de WA de populairste verzekering

Voor het afsluiten van een bromfietsverzekering is het goed om te weten dat er drie verschillende opties zijn. De eerste is de WA-verzekering. Dit is de basisverzekering die het meest gekozen wordt, vanwege de gunstige prijs. Toch zegt het premiebedrag lang niet alles over hoe aantrekkelijk dit pakket is. Alleen schade veroorzaakt aan anderen valt namelijk binnen de dekking. Daarmee is de WA tegelijkertijd dus ook het pakket met veruit de laagste dekkingsgraad. Wordt je brommer gestolen of ga je met glad weer onderuit, dan wordt er vanuit de verzekering met alleen een WA niets uitgekeerd. Datzelfde geldt voor schade als gevolg van storm. Aangezien scooters kwetsbare en tegelijkertijd erg gewilde vervoersmiddelen, kan het dus lonen om even verder te kijken.

WA+ of All Risk bromfietsverzekering?

De WA+ zit tussen de WA en All Risk in en biedt al een veel breder pakket aan voordelen. Met de WA+ kun je in het geval van diefstal in elk geval rekenen op vergoeding van de schade. En aangezien er in Nederland letterlijk duizenden brommer- en scooterdiefstallen per jaar plaatsvinden, is het niet verwonderlijk dat de WA+ een erg populair pakket is. Deze staat zelfs bekend als beste diefstaldekking bij de verzekeraar Univé. Helmen en accessoires zijn er standaard meeverzekerd, tot een bedrag van € 150. Dit geldt voor zowel jouw eigen helm als de eventuele passagier die je achterop vervoert. Helemáál interessant wordt het met een All Risk. Dit is weliswaar het duurste pakket, maar biedt je dan ook een compleet totaalpakket aan voordelen. Het grootste verschil is dat je je hiermee geen zorgen hoeft te maken over mogelijke schade aan de eigen bromfiets na een aanrijding of valpartij. Het maakt hierbij geen verschil of jij de aan te wijzen schuldige bent.

Binnen 4 minuten je speedpedelec verzekeren

Het is bij Univé erg eenvoudig om erachter te komen welk pakket het beste bij jouw wensen aansluit, ook wanneer je je speed pedelec verzekeren wilt. Hiervoor heeft het een handige onlinetool in het leven geroepen. Allereerst vul je het kenteken in. Daarna voer je de meldcode, je naam, adres en woonplaats en het aantal opgebouwde schadevrije jaren in. Nu kies je voor het basispakket van je keuze en de eventuele aanvullende verzekering(en). Je profiteert automatisch van een no-claimkorting die op kan lopen tot wel 75%. Al binnen een paar minuten is je brommer, scooter of speedpedelec startklaar voor een onbezorgd eerste ritje op de weg.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­