Bouw jij mee aan Bedum ?

Verbouwing in de planning? Deze dingen kun je nu alvast regelen

De verbouwing van een badkamer, keuken of ander vertrek is niet altijd tot ver na de komma uit te stippelen. Zeker niet als de woning al wat ouder is. Heb je zo'n project in de planning staan, dan kun je je met onderstaande handige tips in ieder geval alvast goed voorbereiden.

Rolcontainer: vandaag besteld, morgen op de stoep

Een (kleine) rolcontainer neemt de eerste irritatie al weg. Je hebt nu een plek voor bijna alle soorten afval die er vrijkomen. Vanzelfsprekend breng je klein afval zelf weg, maar bij zo'n verbouwing is net even wat meer capaciteit nodig. Tik op je favoriete zoekmachine even de termen huren kleine container in en je komt al snel terecht bij de specialist op dit gebied. Een afspraak is zo gemaakt en zij zorgen ervoor dat een groot deel van het puin duurzaam verwerkt of gerecycled wordt.

Stuclopers beschermen je vloer tegen stuklopers

Je rolt letterlijk de loper uit voor de sterren die de hoofdrol spelen tijdens de metamorfose van je woning, alleen geen rode. Om te voorkomen dat het tapijt in de hal of het parket in de woonkamer wordt stukgelopen, leg je stuclopers neer. Net als bij het huren van de afvalcontainer is deze dienst soms inbegrepen bij de klusprijs, dus informeer hiernaar bij de (ver)bouwers.

Waarschuw de buren

Ook een kleine moeite: de buren even inlichten over de op handen zijnde geluidsoverlast. Die schrikken anders maar, als ze de afvalcontainer op je oprijlaan zien staan: 'wat krijgen we nu weer?'. Laat weten wanneer je gaat verbouwen, hoe lang dat waarschijnlijk duurt en hoeveel herrie dat gaat geven. Een goeie buur... afijn, je kent het spreekwoord, dus hou ze vooral te vriend!

Eten en drinken

Wie weet valt er een korting te bedingen als jij voor de lunch, koffie en meer lekkers zorgt? En anders calculeer je deze moeite gewoon in met het oog op de lange termijn. Een extra attentie - gebakje bij de koffie, soepje rond vieren, koud drankje wanneer het werk voltooid is, iets te knabbelen erbij - geeft meer gezelligheid en daarmee klussers de motivatie om nog eens terug te komen.

En de inboedel dan?

Ook voor het zolang opslaan van je inboedel worden, door dezelfde initiatiefnemer trouwens, opslagcontainers verhuurd. Het is zaak om alle (kwetsbare) spullen voor de duur van de verbouwing op een veilige plek te stallen. Anders wordt het in andere ruimtes in huis zo'n rommeltje, en jij wilt aan het einde van de dag ook gewoon kunnen relaxen.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­