Bouw jij mee aan Bedum?

Gemeente Het Hogeland sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

 

De gemeente Het Hogeland gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Henk Jan Bolding en directeur Axel van Pel tekenden op 19 juli 2023 hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu belangrijke signalen over criminaliteit en fraude in Het Hogeland van Meld Misdaad Anoniem.

Samenwerking

Door samen te werken, krijgt de gemeente meer informatie. Ook versterkt het de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Bolding: “Ik vind het belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

Vangnet

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem gaan onder andere over hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder altijd buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid 

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Facebook TwitterLinkedin
­