Bouw jij mee aan Bedum?

DWA/Argo wint van De Pein

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo het voorlaatste duel van de competitie tegen De Pein in Opeinde. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 18-16 te winnen en ook dit maal kon DWA/Argo de punten binnenslepen. Na een ruststand van 6-9, werd de eindstand 11-19.

Het basis achttal van trainer-coach Lisette Hamminga was zaterdag ongewijzigd ten opzichte van een week eerder. Zowel Sam Pestoor als Jildau Smedema waren afwezig.

Onder zeer warme weersomstandigheden startten beide ploegen aan de wedstrijd en al vrij snel wist DWA/Argo op een 1-5 voorsprong te komen. Dit bleek uiteindelijk over de gehele wedstrijd een gat wat niet meer was te overbruggen voor de Friezen. Tot aan de rust was DWA/Argo de heersende partij door goed samenspel en sterk verdedigend werk. Het lukte De Pein niet om het spel van DWA/Argo te ontregelen en dit resulteerde in een ruststand van 6-9. Doelpunten van de eerste helft kwamen uit handen van Lieke Stoepker (2x), Ole Smedema, Sanne Schuuring (2x), Natasja van der Laan-Schuuring, Nick Brandsma en Tom van der Laan.
In de rust benadrukte Hamminga dat de ploeg moest blijven doorgaan zoals in de eerste helft. Bij het begin van de tweede helft startte Tycho Schuuring binnen de lijnen op de plek van Sjouke Hoekstra.
Ook in het tweede bedrijf ging DWA/Argo door met scoren, want Tom van der Laan was direct trefzeker. Tot aan een stand van 9-12 vielen de doelpunten om en om, maar Tom van der Laan en Lieke Stoepker zorgden met hun treffers dat het gat groter werd. De gasten liepen uit naar een 9-14 stand, maar de Friezen gaven zich nog niet zo snel over. Ook De Pein wist twee maal op rij te scoren, waardoor het 11-14 werd. DWA/Argo moest zorgen dat het ook in de laatste fase van deze warme wedstrijd scherp bleef. Met nog een kwartier te spelen kwam Lynn van der Kroft binnen de lijnen voor Natasja van der Laan-Schuuring.

Het werd vervolgens duidelijk dat De Pein haar kruit verschoten had, want de thuisploeg kwam niet meer tot een treffer in het laatste deel van de wedstrijd. DWA/Argo daarentegen was in de laatste fase scherp in de afronding en hield verdedigend de rijen gesloten. Lieke Stoepker (2x), Tom van der Laan, Sanne Schuuring en Yarin Smedema waren allen nog zeker van een treffer en brachten uiteindelijk de eindstand op 11-19 in Opeinde. Een verdiende overwinning voor DWA/Argo.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo haar laatste wedstrijd van dit veldseizoen. Dan staat de ontmoeting met De Waterpoort uit Sneek op het programma. De Friezen komen op bezoek in Winsum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 16-21 te winnen. Het duel zal om 14.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Tom van der Laan (4x), Sanne Schuuring (3x), Ole Smedema (2x), Nick Brandsma (2x), Natasja van der Laan-Schuuring (1x), Yarin Smedema (1x).