Bouw jij mee aan Bedum?

logo dwa argo korfbal 2014

Afgelopen zaterdag speelde DWA/Argo een uitwedstrijd in en tegen Joure. Nadat de thuisploeg in de eerste helft met de wind mee speelde was er een ruststand van 8-3. Ondanks het windvoordeel in de tweede helft werd het voor het vlaggenschip van DWA/Argo een wedstrijd met weinig doelpunten. De ploeg kende een totale off-day want de eindstand werd 18-9 in het voordeel van de Friezen.

Bij de heren startte Nick Brandsma deze wedstrijd langs de lijn. Er waaide een harde wind over het grasveld en er vielen tijdens het duel een paar flinke buien. Al snel stond er een 1-1 op het scorebord maar Joure was meteen scherp in de afronding. Joure liep vlot uit naar 6-1 en de DWA/Argo-spelers hadden zichtbaar moeite om elkaar te vinden in dit duel, waarbij zij ook nog eens pech hadden met het afronden van hun kansen. Halverwege was het 8-3 en DWA/Argo moest hard aan de bak in het tweede bedrijf om in te kunnen lopen.

Echter ook na de rust kon DWA/Argo het gat van de korf niet vinden. Joure was snel twee maal trefzeker, voordat Jildau Smedema voor een tegentreffer zorgde. Met een 10-4 stand op het scorebord moest DWA/Argo flink bijschakelen, maar het lukte niet om te scoren. Joure liep ondanks het windnadeel uit met vier treffers en DWA/Argo liet geen verbetering zien. Coach Lisette Hamminga bracht om het tij te keren de wissels Nick Brandsma, Lynn van der Kroft en Lisanne Brandsma-Pettinga binnen de lijnen. Nick Brandsma zette wel de 14-5 op het scorebord, maar Joure was opnieuw twee maal trefzeker. In het slot van de wedstrijd wisten Tom van der Laan, Sam Pestoor en Nick Brandsma (2x) nog te scoren, maar dit was lang niet voldoende om er nog een spannende wedstrijd van te maken. De eindstand werd 18-9. DWA/Argo haalt veel leerpunten uit deze wedstrijd en maakt zich klaar om het komende zaterdag op te nemen tegen de volgende tegenstander. Dan speelt DWA/Argo weer op het eigen veld in Winsum. Tegenstander is dan een van de drie koplopers, DTL uit Hantum. Die wedstrijd begint om 16.00 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(3x), Tom van der Laan (2x), Sanne Schuuring (1x), Sam Pestoor(1x), Ole Smedema (1x), Jildau Smedema(1x).