DWA Argo korfbal Bedum Winsum verliest belangrijk duel tegen DTG uit Wijckel

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo thuis tegen DTG uit Wijckel. DTG had tot zaterdag nog geen punten weten te bemachtigen, terwijl DWA/Argo al een overwinning had behaald. Het was dus voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Na een ruststand van 7-9 slaagde DWA/Argo er niet in om de Friezen in de tweede helft te achterhalen. Daarom gingen de Friezen met de punten terug naar huis. De eindstand werd 16-18.

Met ditmaal Yarin Smedema langs de kant startte het vlaggenschip van DWA/Argo deze wedstrijd. Al vrij snel opende DTG met een score, maar Jildau Smedema liet ook van zich horen. Snel maakte DTG drie treffers op rij, waardoor DWA/Argo opnieuw moest aansluiten. Natasja Schuuring zorgde voor een 2-4 stand, maar DTG scoorde wederom. Ook Sanne Schuuring wist hierna het gat van de korf te vinden en, nadat DTG de 3-6 scoorde, kende DWA/Argo een goeie fase. Met vier treffers op rij, uit handen van Jildau Smedema, Ole Smedema, Sanne Schuuring en Natasja Schuuring, stond het ineens 7-6 voor het team van coach Leo Schuuring. DWA/Argo had een tandje moeten bijzetten, maar het lukte de Winsumers en Bedumers niet om verder uit te lopen. Integendeel: DTG herpakte zich goed en maakte drie treffers op rij, waardoor DWA/Argo weer tegen een achterstand moest aankijken. Met een 7-9 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de pauze wist Jesse Reker namens de thuisploeg te scoren, maar DTG was weer zuiverder en was tweemaal trefzeker. Sanne Schuuring en Sam Pestoor konden vervolgens weer een stand van één verschil op het scorebord zetten, maar het lukte DWA/Argo niet om langszij te komen en de voorsprong te pakken. Opnieuw was DTG tweemaal trefzeker. De binnen de lijnen gekomen Nick Brandsma, zorgde met zijn eerste schot voor de 11-13. Het was een spannende fase voor beide ploegen, want de doelpunten gingen om en om tot een stand van 13-16. Hierna maakten de nichtjes Natasja Schuuring en Sanne Schuuring allebei een treffer, waardoor er een stand van 15-16 op het scorebord stond. Het lukte DWA/Argo echter ook nu niet om langszij te komen en de tijd begon te dringen. Uiteindelijk maakte DTG opnieuw twee treffers. Met een stand van 15-18 wist Natasja Schuuring nog de 16-18 te scoren, maar dit was niet voldoende om de punten te behouden in Winsum. De scheidsrechter floot af bij de eindstand van 16-18.

Coach Leo Schuuring was teleurgesteld met het resultaat, maar had een hard werkende ploeg gezien die zichzelf wat te weinig beloonde door onvoldoende kansen af te ronden. DTG is door dit resultaat in de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met DWA/Argo. Alleen Kinea staat nog onder hen.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een thuisduel. Noordenveld uit Roden komt dan op bezoek in Winsum. Dit duel zal om 16:00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4x), Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (3x), Nick Brandsma (2x), Sam Pestoor (1x), Ole Smedema (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo       - DTG             16-18
Rodenburg      - Oerterp/VKC     23-14
Noordenveld    - SIOS            15-13
Kinea          - Udiros          16-19

Stand:
Rodenburg        5-8
Oerterp/VKC      5-8
Udiros           5-8
Noordenveld      5-8
SIOS             5-4
DTG              5-2
DWA/Argo         5-2
Kinea            5-0

Facebook TwitterLinkedin
­