Bouw jij mee aan Bedum?

DWA Argo wint eerste play-off wedstrijd om promotie

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de eerste van twee play-off wedstrijden tegen DTS. De ploeg uit Surhuizum speelt de thuiswedstrijden in Harkema. De wedstrijden tegen DTS zijn altijd spannende wedstrijden en dit was ook zaterdag weer het geval. Na een ruststand van 6-8, wist DWA/Argo aan het langste eind te trekken in dit enerverende duel. De eindstand werd 15-16, waardoor DWA/Argo begint met een klein voordeel in de return komende zaterdag in Winsum.

Zaterdag kon coach Leo Schuuring weer starten met Nick Brandsma in de basis, nadat die de vorige wedstrijden moest missen door een enkelblessure. Verder begon Jildau Smedema langs de lijn.

Om 19.00 uur ging de wedstrijd van start in een bomvolle sporthal in Harkema. Van beide ploegen zaten de tribunes vol met supporters en er heerste een prima sfeer. Sanne Schuuring wist als eerste de score namens DWA/Argo te openen, maar DTS kon direct reageren. Tom van der Laan scoorde vervolgens de 1-2, maar DTS liep hierna uit, met drie treffers achter elkaar, naar een stand van 4-2. DWA/Argo had een wat lastige fase en wist haar kansen niet af te ronden. Toch herpakte de ploeg zich en dankzij doelpunten van Ole Smedema (2x) en Nick Brandsma, stonden de Winsumers en Bedumers weer op voorsprong. Op deze stand viel Tom van der Laan met een vervelende knieblessure uit. Sten van Dijk, die aan het begin van het seizoen nog in het derde seniorenteam speelde, maar eerder ook al eens in moest vallen, vulde zijn plek vervolgens zeer verdienstelijk in. Dit resulteerde direct in een doelpunt voor Van Dijk en hierna was Ole Smedema opnieuw trefzeker wat zorgde voor een voorsprong van twee treffers. Vlak voor rust was het DTS dat nog wist te scoren, maar Yvonne Schuuring hield in de slotminuut haar hoofd koel bij het nemen van een strafworp en zij zorgde zo voor 6-8. Dit was tevens de ruststand.

In de rust benadrukte coach Schuuring dat in de eerste helft goed was gespeeld en gevochten, maar dat er tot het einde hard geknokt moest blijven worden, want in deze wedstrijd kon er nog van alles gebeuren.

Na de rust was de thuisclub direct trefzeker, maar DWA/Argo kon vervolgens afstand nemen naar 7-11 door treffers van Sten van Dijk en Nick Brandsma (2x). DWA/Argo leek iets meer opgelucht adem te kunnen halen, maar dit was van korte duur want DTS maakte ook drie treffers en bracht zo de stand op 10-11. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd. Met deze stand gingen beide ploegen het laatste kwart van de wedstrijd in en de doelpunten vielen steeds om en om, maar DWA/Argo wist tot een stand van 13-15 wel de voorsprong te houden. Toch slaagde DTS er in de slotfase in om twee maal op rij te scoren waardoor er een gelijke stand van 15-15 op het scorebord stond. De spanning was om te snijden en beide ploegen wilden de overwinning binnen slepen. Toch trok DWA/Argo aan het langste eind: de binnen de lijnen gekomen Jildau Smedema schoot in de laatste minuut de winnende treffer voor DWA/Argo van afstand binnen. Hierdoor won DWA/Argo met een stand van 15-16.

Komende zaterdag komt hetzelfde DTS op bezoek in Winsum voor het returnduel. Bij gelijkspel of winst voor DWA/Argo, zal DWA/Argo promoveren naar de 2e klasse. DTS promoveert als de Friezen winnen met een verschil van twee doelpunten of meer. Dit duel zal om 15:00 uur in de Ripperdahal van start gaan.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (3x), Nick Brandsma (3x), Sten van Dijk (2x), Natasja Schuuring (2x), Yvonne Schuuring (2x), Sanne Schuuring (2x), Tom van der Laan (1x), Jildau Smedema (1x).