Fitnesstoestellen Waldadrift Bedum in gebruik - APB Bedum

Bij de carpoolplaats aan de Waldadrift in Bedum is een outdoor fitness ontstaan. Reeds enkele maanden geleden werden de toestellen geïnstalleerd. En was het afgezet met hekken. Het geheel moest eerst gestabiliseerd worden en onder de hoge toestellen is zand aangebracht. Zodat het nu in gebruik genomen kan worden.

Dorpsbelangenvereniging APB Bedum constateerde dat er behoefte was om in het dorp te kunnen fitnessen. Met een bijdrage vanuit Loket Leefbaarheid van 10.000 euro kon het mooie project gefinancierd worden. Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker en onder jongeren ook populairder. Dit is een prachtige ontwikkeling maar er valt nog veel winst te behalen. Kinderen zijn meer geïnteresseerd om op hun spelcomputers binnen te spelen, buurtbewoners hebben weinig mogelijkheden om gezamenlijk buiten te sporten in hun eigen gemeenschap en de drempel om te kunnen en durven sporten ligt vaak nog te hoog.

Fitnesstoestellen Waldadrift Bedum in gebruik - APB Bedum

“Het fitnesspark maakt onderdeel uit van de Belevingsroute vanaf de Walfriduskerk door het Geert Reinderspark langs het Robbenveld richting de carpoolplaats, waar de fitnesstoestellen zijn geplaatst. Het geheel zal een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering voor de directe leefomgeving en is voor iedereen toegankelijk.

Binnenkort gaat Bootcamp Bedum er gebruik van maken. En in de komende weken zal er samen met Nicole Hoofs, buurtwerker Bedum met een groep jongeren en de jeugdagent Wesley Abbring de toestellen uit proberen. Daarnaast heeft loopgroep HAVA uit Bedum haar startpunt van de carpoolplaats. Een mooie aanwinst voor Bedum, aldus Henk van der Velde , voorzitter dorpsbelangen APB Bedum.

Facebook TwitterLinkedin
­