Bouw jij mee aan Bedum ?

Korfballers DWA/Argo grijpen naast promotie

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de tweede play-off wedstrijd om promotie. De eerste werd een week eerder gewonnen met 15-16, maar zaterdag was hetzelfde DTS uit Surhuizum net te sterk voor de ploeg uit Winsum en Bedum. Het werd in een zeer spannend duel in een volle Ripperdahal uiteindelijk 15-18 voor DTS, dat hierdoor naar de tweede klasse promoveerde.

Met de wetenschap van het vorige duel, een week eerder, starten beide ploegen gespannen aan de wedstrijd zaterdag. De sfeer in de Ripperdahal was van meet af aan geweldig, met Friese supporters die in een bus kwamen en thuissupporters die gehuld in oranje met veel lawaai hun ploeg ondersteunden. Bij DWA/Argo begon Sten van Dijk dit keer in de basis, nadat hij in het vorige duel in moest vallen voor de geblesseerde Tom van der Laan. Deze laatste blijkt een vervelende knieblessure te hebben opgelopen en kon dus zaterdag niet spelen. Bij de dames startte Yarin Smedema langs de kant.

Nadat DTS de score opende was het Sam Pestoor die de gelijkmaker van afstand binnen schoot. Beide ploegen hadden moeite met het afronden van de kansen in de beginfase, waarschijnlijk als gevolg van de spanning die met de wedstrijd gepaard ging. Ole Smedema zorgde van dichtbij de korf voor 2-1, maar daarna was het woord weer aan de gasten uit Surhuizum. Zij scoorden 2-2 en 2-3. Sanne Schuuring werd even later onjuist afgestopt en mocht de haar toegekende strafworp verzilveren. Zo werd het 3-3. DWA/Argo kende echter een moeizame fase en kwam niet lekker in haar aanvalsspel. DTS profiteerde goed en trok met twee treffers op rij het initiatief naar zich toe. Vanaf halverwege de eerste helft liep DWA/Argo zo achter de feiten aan, want na 5-6 uit handen van Jildau Smedema maakte DTS het gat groter naar 5-9. Ole Smedema, Nick Brandsma en Sten van Dijk hielden tot aan de rust het gat overbrugbaar, want halverwege het duel stond er 8-11 op het scorebord.

Na de pauze was het woord eerst aan de gasten met twee goals, maar vervolgens schakelde DWA/Argo een tandje bij. Geholpen door de ingebrachte wisselspelers Lynn van der Kroft, Pieter Jan Smedema en Lieke Stoepker slaagde de thuisploeg erin om zichzelf terug te vechten in de wedstrijd. Treffers van achtereenvolgens Sam Pestoor, Natasja Schuuring, Sanne Schuuring, Nick Brandsma en Lieke Stoepker brachten de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Het stond 13-14 en DTS leek even te wankelen. Toch lukte het DWA/Argo niet om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg vuurde vele schoten op de korf af, maar had weinig geluk. De gasten uit Friesland bleven gevaarlijk en konden uiteindelijk toch weer een gaatje slaan door drie treffers achter elkaar te maken. Zo werd het 13-17 en de tijd begon te dringen voor de thuisploeg. Lieke Stoepker, die als A1-speelster zeer goed inviel, scoorde haar tweede treffer en hield de hoop op een goed resultaat levend. DTS speelde echter een gewonnen wedstrijd, want met de 14-18 vlak voor het einde van het duel, werd het haast onmogelijk voor DWA/Argo om nog een goed resultaat te boeken. Nick Brandsma maakte nog wel 15-18, maar hierna floot de scheidsrechter voor het einde van het duel. DTS was met dit resultaat (opgeteld bij de uitslag van het vorige duel) zeker van promotie, .

De spelers van DWA/Argo waren zeer teleurgesteld, maar konden er niet omheen dat het niet hun beste wedstrijd was. DTS daarentegen was uiteraard zeer blij met het resultaat en de supporters vulden de hal om het te vieren met de spelers.

Met deze play-off tweestrijd eindigt voor de korfballers de zaalcompetitie. Komende zaterdag wordt al gestart met het tweede deel van de veldcompetitie. DWA/Argo zou dan een thuiswedstrijd moeten spelen tegen Rodenburg uit Leek, maar deze club heeft een verzoek gedaan om het duel op een later moment te spelen. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3), Nick Brandsma (3),  Ole Smedema (2), Sanne Schuuring (2), Lieke Stoepker (2), Jildau Smedema (1), Natasja Schuuring (1) en Sten van Dijk (1).  

Facebook TwitterLinkedin
Sint 2023Sint 2023
Black Friday 2023Black Friday 2023
GamesGames
­